сряда, 22 април 2015 г.

ГОЛЕМИ ЯЙЦА

в. "Стършел", бр. 3588/24.04.2015 г.

Светлите празници отминаха, но не и без съответния отзвук в родните изключително независими медии (на 106-о място в света, не като националния по футбол – едва на 59-о)!
Отваряме „СТАНДАРТ”, за да научим, че каквото и да правим, все пак ще се получи така, че  „Яйцата на хайлайфа - най-шарени”. Има и снимка на г-жата от хайлайфа, г-жа Мая Манолова, която се е снимала не само с прясно боядисаните си яйца, ами и с кучето си.
Враждебният (напоследък) на бившите управ­ляващи „ТРУД” публикува същата снимка, с коментара, че „Атанас Кирилов, който е гол до кръста на снимката си в профила, е написал: „Готина си. Много ме кефиш”. Има късмет, че г-н Найденов вече не е военен министър, иначе можеше да осъмне с танкове пред къщичката си!
Виж, министър-председателят, сегашният премиер, се ползва не само с всенародна обич и социологически доказан рейтинг, ами и с любовта на трудовото издание – „НСО първи пробват яйцата на премиера” – твърди всекидневникът на трудещите се българи. За да не си помислите нещо неприлично – казано е, че не само те – „Яйцата и козунакът, които ще консумира премиерът Бойко Борисов, първо ще бъдат опитани от служителите на Националната служба за охрана (НСО)”.
Дотук – добре, на хората това им е работата – да пробват. А на електората му е работа да обича притежателя на яйцата и козунака – и да пише оди за него, съвестно цитирани от редакцията:
„Сладур. Да ни е жив и здрав и да оправи България!” Подпис скромен: Маргарита Мирчева.
И – още по-затрогващо:
„Две хубави очи, музика (Батальона се завръща!!!), лъчи в очите на светец!!! А в този поглед смело можеш да потънеш, където ще откриеш доброта, смелост и достойнство! Това е ЛИДЕР, който управлява с УМ и ръководи със СЪРЦЕ!!!” (това творение, достойно за Яворов, за съжаление не е подписано).
Двете хубави очи обаче са безпощадни, когато става дума за победа – „Бойко Борисов грабна нова победа на корта” – радостно ни осведомява „ПРЕСА”. В смисъл – че на въпреки менискуса си премиерът е опердашил на тенис президента на Федерацията по тенис г-н Стефан Цветков и собственика на чуждестранната фирма с любопитното име „Гаранти коза”. Е, с малка помощ от партньора си – все пак са играли на двойки, но това няма никакво значение.
Иначе – животът сред простолюдието си тече, точно както се харесва на масовите медии – „Софиянец бие до смърт гаджето си заради куче” – информира ни „24 ЧАСА”, с пояснението, че „59-годишен мъж от София пребил до смърт жената, с която живеел, защото я ревнувал от кучето си”.
А пък от „ПРЕСА” научаваме, че въпреки бур­ния възход на Отечеството все пак социалната справедливост си е справедливост -  „Балерините – в пенсия на 53 години”.
Както е тръгнало застаряването на нацията след двайсет и пет години изключително успешни реформи – ще има да им се радваме!

Е, до някое време, все някога ще навършат пенсионна възраст, после ще разчитаме на телевизията... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар