сряда, 25 февруари 2015 г.

БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА!

в. "Стършел", бр. 3580/27.02.2015 г. 

В Холивуд току се сетят за изсмуканата от пръстите на английския класик Страна на чудесата и спретнат пореден касов разбивач за деца и възрастни. Бедна им е фантазията на продуцентите, нямат информация за истинските чудеса, ставащи по света, и по-точно - у нас... Пък - то си има интернет, могат да прегледат малко наши вестници, да научат това-онова.
В приказната страна, да речем, играят крикет с живи таралежи, зайците имат не само уши и мустаци, но и джобни часовници, а котките се появяват и изчезват по дърветата когато си искат.
У нас - не само котките, всичко  направо от небето! Не вярвате? Четете "СТАНДАРТ" - "Камъните падат от небето в Стария Пловдив"!
В приказната страна ако отхапеш от нещо, порастваш, ако отпиеш - смаляваш се, у нас - каквото и да правиш - сметката за ток си расте. Енергото започна да преследва дори неодушевени субекти - "Асансьор получава сметки за ток" - твърди "МОНИТОР". С уточнението, че според дружеството "Енерго-про" "Подемникът трябвало лично да обжалва фактурите". Загрижени за съдбата на устройството съседи според вестника коментирали, че "ако асансьорът не си плати изхарчения ток, ще му изпратят съдия-изпълнител, който да му опише и продаде на търг копчетата, лампата, двигателя и въжетата"...
Как ви се струва?
В приказната страна всички чинно внимават да не разгневят кралицата, която реже глави наляво и надясно, у нас - като гъби растат странно храбри народни представители - "Баракова втрещи парламента с въпрос до министър" - радва се "ТРУД". В публикуваното факсимиле във въпроса на народната учителка по биология редакторите грижливо са оградили с колелца пасажите с правописни грешки, включително странното заключително желание "Моля въпроса ми да бъде в писмен вид"...
В приказната страна чудесата все пак са не чак толкова начесто, у нас - направо се препъваме в тях - в буквалния смисъл! "Бог Митра част от селска настилка" - четем в "ПОЛИТИКА" - старинната плоча била част от калдъръм. А ако човек го мързи да се наведе за чудото - трябва да внимава самото чудо да не го халоса между веждите - "Богиня изскочи от жабка на опел" - твърди "ТРУД". Така е у нас - във всяка жабка - богиня! Внимавайте, когато си търсите носните кърпички!
Имаме си неща, за които Луис Карол изобщо не би се сетил - "Гардовете на бившия прокурор учат право заради него" - твърди "ТРУД" под романтичната рубрика "От любов"...
Комшулорските прокурори не са толкова близки с гардовете си, може би затова според "СТАНДАРТ" има "Цяло правителство зад решетките в Румъния". В смисъл, че вече опандизените ексминистри стигат за цял кабинет. У нас - аналогичен случай. Прокуратурата пипа с желязна ръка - "Искат 10 г. затвор за Александър Томов" - тържествува "24 ЧАСА". За да излезе на другия ден с обективната информация "Томов оневинен, обещава голям спонсор за ЦСКА"... Тук злите езици биха рекли, че или ексвицето е виновен, но някой се е обадил по телефона или прокуратурата е пълна с некадърници, които не могат да различат невинен от престъпник, достоен да изгние сред кокошкарите. Но да оставим езиците да злословят, важното е, че и ние си имаме вече цял кабинет от оправдани министри! Някои - по четири-пет пъти!
Стават ли такива работи в Страната на чудесата, а? Бедна ви е фантазията!
Но в Холивуд не са и чували за нас. Поне засега - но вече имаме  надежда, защото от най-високо място се вземат мерки - според министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова, цитирана коректно от "ТРУД", залагаме на "Бойко Борисов - рекламно лице на България"!

Наесен чакаме блокбъстъра!

Няма коментари:

Публикуване на коментар