четвъртък, 19 февруари 2015 г.

ХЪБЪТ МИ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЪБА ТИ!

в. "Стършел", бр. 3579/20.02.2015 г.

Не, няма какво да ми се обяснявате - вървим в правилната посока, само дето не сме сигурни коя точно е тя! Но че е правилна, можем да се убедим от всеки разгърнат вестник!
Кокошкарите вече не са това, което бяха - замогнаха се! Край на нощните походи из курниците и кошарите, край на нощното трополене на каруците, краденето вече не е осъзната необходимост да се яде или призвание, а просто хоби - качва се човек вечер на колата и тръгва в търсене на приключения! Ето - "Крадат кози с мерцедес" - уверява ни "24 ЧАСА".
Замогва се народът - в това ни убеждава и статистиката - потреблението било дръпнало! Наивно е обяснението, че се дължи на ниските цени на горивата - църквата не гори нафта, а според "МОНИТОР" "Пуснаха евтини църковни бракове в столицата". Никаква носталгия по соца - тогава в магазините по празниците "пускаха" тоалетна хартия или мандарини, сега - бракове! Далеч напред отидохме!
И "ПРЕСА" ни боде очите с живи факти за настъпващото всеобщо благоденствие - под снимката на симпатична девойка, омазана тук-там с чер хайвер, четем, че "Мъжът може да яде хайвер от всяка част на тялото на любимия човек. А любителите на морските деликатеси ще им се наслаждават до 14 февруари в столичния клуб..." (еди-кой си, на нас не са ни платили за полускритата реклама). Набива прочее нацията чер хайвер, та ушите є плющят!
Малка лъжичка катран в общата каца с чер хайвер и мед цопва "СТАНДАРТ" с твърдението, че лозари от близkо до Сандански село "Правят бартер с вино и боб" - в смисъл, че "разменят течния еликсир за картофи, боб, олио и захар", за да вържат двата края. Но това само обяснява защо при спад на приходите имаме ръст на потреблението!
Поевтиняването е повсеместно - вече всеки може да си позволи да се позабавлява, като удуши някой несимпатичен му държавен служител - "100 лв. глоба за душене на социална шефка" - рекламира новата промоция "ТЕЛЕГРАФ". Толкова глобили разярена циганка, която опитала да удуши социална работничка в Бяла Слатина заради това, че са є забавени помощите. Кво му плащаш!
А целокупният възход на отечеството е възпят от "СТАНДАРТ" на цяла страница - "Строим газов хъб за 2.2 милиарда евро"!
Малко по-скромна информацийка за един друг балкански хъб откриваме в "ТРУД" - "Газов хъб до Ипсала в Турция".
Ех, два са хъба ред по редом расли... Къде се бутат комшиите - ние два милиарда и кусур ще усвоим, пък газ може и да няма, но ще можем гордо да им заявим един ден, че "Хъбът МИ е много по-голям от хъба ТИ"...
Не, каквото и да говорите, вървим в най-правилната посока.

Да знаете коя е?

Няма коментари:

Публикуване на коментар