четвъртък, 20 ноември 2014 г.

НОВИ ВИРУСИ НИ ЛАЗЯТ

в. "Стършел", бр. 3567/21.11.2014 г.


Есента е едно такова време, в което вирусите надигат глави, разрошват мустаци и тръгват да морят населението. Вестниците публикуват призиви да се обличаме дебело, да слагаме маски и да избягваме многолюдните сборища, но спазването на тия препоръки не води до нищо друго, освен до отслабването на гражданското общество, което тръгва маскирано с хирургически маски по улиците и се прави, че не познава никого и че не е от тук.
В тая нервна обстановка все пак след едногодишен уличен натиск и две избирателни кампании успяхме да съберем двеста и четиридесет представители на обществото с идеята, че ще го представляват, докато то се варди от вирусите. И новият вирус запрескача от нос на нос, предизвиквайки бурни реакции.
"Ярост удари смирението от раждането на правителството" - отчаяно констатира пораженията "ТРУД". И посочва началните симптоми: "Националистите си мериха патриотизма". В смисъл - "Патриотичният фронт и "Атака" се скараха кой е по` патриот".
У Лютви Местан вирусът очевидно предизвиква кулинарни бълнувания: "Поискахте ДПС да е опозиция на политиките като своеобразно угощение, с което ще нахраните избирателите"... 
БСП пък потъна в рекламни халюцинации - огненият депутат Кадиев направо така го е изтресъл - "Лукарски, не си ти, когато си гладен!". Предполага се - че след като си хапне сникърсчето, новият министър изведнъж ще се превърне в блондинка. Защото в рекламата става нещо такова, само че наопаки.
Еротични блянове предизвиква вирусът у други депутати - "ДПС прави политика с любов, а вие правите политика с омраза" - твърди Тунчер Кърджалиев, а г-жа Магдалена Ташева си реди мъжки за "Съешилата се на тъмно четворна коалиция, която ще доведе до крах България..." Не може да се разбере дали г-жа Ташева съжалява за нещастната България или за това, че коалицията се е съешила на тъмно, та нищо не се е видяло.
Иначе кротки хора неочаквано стават преносители на безпричинна агресия, проявяваща се в подтикване към суицидни деяния - след като "Лидерът на "Атака" каза, че ако някой го покани в партията на Костов, той ще се удави", засегнатият от вируса лекар "Петър Москов взе думата, за да покани Сидеров за член на ДСБ"...
"ПРЕСА", както винаги, коректно се вписва в новата конюнктура - там вирусът още очевидно не ги е засегнал. Под снимка на скейтърчета цъфти коленопреклонното текстче: "Вместо протести младежи играеха вчера пред Министерския съвет"... За тия, които още не са стоплили, че палачинката се е превъртяла, снимката си има и заглавие - "Тук ще се танцува". А пък за пропусналите някой и друг час по история ще поясним, че когато парижани съборили Бастилията, поставили в центъра на площада камък, на който написали точно това... Ех, либерте шери...

У нас децата играят вече волно и щастливо, но "БЪЛГАРИЯ ДНЕС" не изпуска от поглед културните събития по света и разобличава упадъчното в културата - "Лейди Гага пръдна във Виена" - възмутено коментира изданието. Има и снимка на оръдието на престъплението - в интерес на истината, изглежда доста добре. И ако си мислите, че България днес оглупява прогресивно, не се сърдете на образователните или културните министри - в "ТРУД" черно на бяло си го пише - "Всеки втори човек отглежда в гърлото си "вирус на глупостта". То си е очевидно, защо трябваше да чакаме чужди учени да ни го казват - ние това си го знаем открай време! Прочее, слагайте маските, обличайте се добре и се надявайте, че не сте вирусоносител. Ако все пак усетите, че не сте у ред, надявайте се да е грип. Все пак - грипният вирус е за предпочитане, независимо от свинските или пилешките си модификации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар