сряда, 30 юли 2014 г.

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ИДАТ!

в. "Стършел", бр. 3551/01.08.2014 г.

В това чудо, икономическата логика, няма логика!
Нормалният човек работи повече, за да получи повече. Когато получава достатъчно според него - намалява темпото. Ей затова се потресох, когато в "СТАНДАРТ" прочетох, че "Работим 45 минути за литър бира". Като знаем колко бира се изпива в тия жеги - май само за едната бира работим!
Според цитираното от вестника изследване в Румъния за литъра се работело 23 минути, а в Германия - само седем!
Е, може ли някой да ми обясни защо германците бачкат като луди? Кой може да излочи толкова много бира, колкото те изкарват за един работен ден? Шейсет и осем литра и половина! Сто тридесет и седем бири!
За какво се трепят тия хора - направо не мога да разбера!
Май в тия жеги и бирен недостиг логиката съвсем започва да изчезва - отново "СТАНДАРТ" ни осведомява, че "Партии купуват имейли на кило". `Оправен добричлия предлагал в мрежата два милиона имейл адреси на българи срещу скромната сума от двеста лева. Партиите пък ги купували, за да агитират със спамове избирателите си, та да вземат да ги харесат и да гласуват за тях... Човекът си докарвал до петстотин кинта месечно - жив и здрав, МВР-то рекло, че това не е престъпление. А какво ще си докарат партиите - то ще си проличи.
И тъй като изборите наистина наближават, вече се съставят списъци всякакви - "Лудите в списък преди изборите" - цитира проектонаредба на министерството, опасно за нашето здраве, "ТРУД". Правилно - може да се използват в агитацията, всички знаем, че луд умора няма! А може и да се компрометира чужд кандидат - по време на кампаниите даже докторите трудно различават кандидат-депутат от луднал психар и обратното.
Спасението, както винаги, се задава откъм една братска необятна страна - "Космически кораб надупчи Земята" - прославя тайнствената сибирска дупка "БЪЛГАРИЯ ДНЕС". Дупката наистина изглежда внушителна на снимките, още по-внушително е второто заглавие - че билa "Бърлогата на извънземните". То се видя, че ние не можем да се оправим сами, контактьорките ни нещо не се свързват като хората с висшите сили и дават погрешни предсказания - най-добре е да разчитаме на близките срещи от трети вид!
За съжаление в текста под обнадеждаващите заглавия руски изследовател обяснява произхода на осемдесетметровия кратер с необичайно, но все пак природно явление.
Язък - спасението тъкмо ни дебнеше откъм дупката, явно пак ще се поотложи!
Но междувременно мераклиите могат да потренират за близки срещи от четвърти вид - "24 лева за секс с извънземна" предлага "ТЕЛЕГРАФ".
Любопитен репортер се е заврял в интернет сайтовете за електронна търговия и надлежно ни осведомява за новите културни придобивки - надуваема кукла с три гърди, като марсианската проститутка в "Зов за завръщане". Куклата предлагала извънземни варианти на удоволствие, а като подарък си носела и лепенки за поправка...
За тези, на които извънземните удоволствия са чужди, срещу малко по-висока цена - от 39 лева, човек можел да си купи "магаре и крава за секс". За лепенки към тях не се споменава, но пък "животинките издават също така правдоподобни звуци"...
След прочетеното вече с известно подозрение минавам край говорещите кукли и мъркащите мечета в детските магазини...

Но нас извънземните ще ни спасят - ще видите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар