сряда, 23 юли 2014 г.

МАЛКИ ПРЕДАТЕЛСТВА

в. "Стършел", бр. 3550/25.07.2014 г.

Древните са обичали да казват, че думите отлитат, но написаните - остават...
За добро или за зло.
За наше щастие - думите и клетвите за вярност, изричани през последните месеци, са останали - във вестниците и в интернет. Написаното остава - за да свидетелства рано или късно за сметкаджийството, лицемерието, подлостта и двуличието.
Остават огнените думи, изречени в защита на любим лидер - "Въпрос за оставка на Сергей Станишев пред БСП не стои. Той е политик от световен мащаб и има много възможности пред себе си. Той има европейско бъдеще (...) Лидерът ни избира да остане и да решава проблемите в страната". Спомняте ли си чии са? На огнената Мая Манолова, която брани началството в началото на юни пред "24 ЧАСА".
Месец по-късно огънят се обръща - няма само палачинките да правят това, я! "Станишев не е в позиция да посочва наследник" - твърди също така огнено огнената Мая пред "OFFnews": "Станишев посочи своя фаворит, което е доста неуместно за партия като БСП. На хала, на който се намира партията в момента, това е наистина доста неуместно. Когато сме катастрофирали челно осем пъти, трябва да се търси не приемственост, а промяна". Къде остана политикът от световен мащаб с европейско бъдеще? Няма го - има кампания, а Мая е кандидат...
Макар че на пръстчето не може да му стъпи на другия кандидат за председателското място - председателя на Народното събрание! Той наистина знае как се прави кампания!
"Подгряха Миков за шеф на БСП с кючеци на маса" - твърди "МАРИЦА". Има си и мила снимчица - красавица кърши кръшно тяло сред чашките и чинийките на председателя на българския парламент.
Малките предателства заради лидерски боричкания очевидно са заразни - дори и най-новата ни безцензурна партия не им остана чужда!
В писмо до медиите зам.-председателят й обяви, че напуска с гръм и трясък заради връзките на председателя Н. Бареков с новия демон на републиката - Д. Пеевски.
От сайта на партията си припомняме едни други думи на г-н Ангел Славчев, споделени с избиратели преди петдесетина дни: "Ние сме единствените, които имаме сили и смелостта да се изправим срещу тази система. Дайте ни възможност, за да върнем достойнството на хората."
Нямащият нищо общо с г-н Пеевски вестник "МОНИТОР" ни дава кратко резюме на обвиненията към Николай Бареков, след което добросъвестно цитира обидените му слова: "Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България без цензура?"
Нека си се обичат младите - ние не им се бъркаме, любопитно е, че според цитатите "до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 000 лева", а изнервеният нов политик от хептен нов тип обяснява, че "между Ангел Славчев и Бисер Миланов-Петното няма разлика. Доскорошният зам.-председател бил внедрен първо във февруарските протести, а по-късно като камикадзе и в ББЦ".
От кого? Ами - самият Н. Бареков ни го казва: "Хванах го за ръката от улицата. Вкарах го в политиката. Дадох му път в живота. Грижех се за него като дете, въпреки че цялата партия беше против това"...
Ето кой вкарвал провокаторите в политическия живот, значи!

Пък ние какво си мислехме...

Няма коментари:

Публикуване на коментар