сряда, 25 юни 2014 г.

КАЛНИ БОРБИ

в. "Стършел", бр. 3546/27.07.2014 г.

Банките предупредиха да пишем за тях или добро, или нищо, за да не ни шамарят с глоби, затова тази седмица ще се обърнем към други кални борби.
Кал поне през седмицата имаше предостатъчно!
Затънал до ушите в калта на избралия го град, кметът на Варна констатира в наводненото Аспарухово, че "Държавата я нямаше, дойде след полунощ". Да погледнем точните му думи, цитирани от "ТРУД": "Звънял съм на премиер, на ресорни министри, на когото се сетите. Дълго време нямаше връзка. Когато успяхме да направим някаква връзка, представители на Гражданска защита и пожарната пристигнаха, но преди това минаха три часа минимум".
Светкавично се включи транспортният министър Данаил Папазов, който влезе в разправия с кмета и му рече в ефира на националното радио, че самият той е на наводнената улица, но кьорав кмет не вижда на нея. Разправията продължаваме по преразказа на "BNEWS.BG": "Оказа се, че са на "Горна студена" в ниската част на "Аспарухово", но не могат да се открият, при което бе зададен въпросът: "На кой номер?", при все че практически улицата и къщите по нея са отнесени и номера просто не фигурират."
Естествено, нямаше как и премиерът да не се включи в спасяването на бедстващите хора - това той направи по най-добрия начин - чрез Фейсбук: "Не отговаря на истината информацията, че не съм отговарял по телефона, потърсен от кмета на Варна Иван Портних, тъй като кметът не ме е търсил. Напротив, самият аз направих многократно опити да се свържа с него." - цитира "VESTI.BG".
Чудничко, умилително - някъде поданиците се давят, а министър-председателят им клечи пред лаптопчето и поства коментари по текущите събития! За да бъде помощта още по-ефективна, можеше да пиукне и в туитър!
Как да не му повярва човек на сутрешното изявление, когато, все пак пристигнал на мястото на бедствието, сподели за "24 ЧАСА": "Координирам цяла нощ. Кметът е неадекватен, политиканства".
Хептен адекватно се включи вицепремиерът, г-жа Даниела Бобева, която заподозря зад наводненията поредния заговор срещу експертното правителство: "Може би и за това трябва да ни поискате оставката, че не можем да спрем дъжда!"
В цялата тая галиматия галиба най-адекватен се оказа другият вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев, който пред "ТРУД" препоръча на злощастния варненски кмет: "Портних да си беше взел плавници и шнорхел"...
Естествено, началството винаги знае повече и се изразява най-точно, затова дискусията приключи със съчувственото изявление на премиера Орешарски, че "Природата, виждате, че си прави неприятни шеги"...
Природата наистина започна да се държи неадекватно - отваряме "МОНИТОР" и с потрес четем:  "TV7 цензурира Николай Бареков" - бие тревога "МОНИТОР". Следобедно предаване заменило гостуването му с по-актуалните за момента икономически експерти, които да говорят за банковата криза, та новият политик цъфнал извънредно и  нецензурирано в сутрешно предаване на цензуриращата телевизия, водено от коалиционния му партньор, за да се оплаква в продължение на половин час от цензурата.
Но, както вече казахме, от най-високо място ни предупредиха да говорим за ставащото около нас или добро, или нищо, така че - можем да кажем на предупредителите, че всичко ни е наред, вие си отглеждайте кравите във фейсбук, ругайте си се по медиите, пращайте си убийци един на друг, изобщо - забавлявайте се както можете, нас не ни мислете - ние някак и тая кал ще изгазим.

Само не ни карайте да ви носим на гръб, за да не си изцапате патъците!

Няма коментари:

Публикуване на коментар