четвъртък, 12 юни 2014 г.

МАЛКО СМЪРДИ, НО ПРИЯТНО...

в. "Стършел", бр. 3544/13.06.2014 г.

Много рядко ни се случва да цитираме "ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК" в тази рубрика, надяваме се да ни разберете -  никой не обича да прави реклама на най-сериозната си конкуренция в областта на абсурдния хумор и пародията.
Но преди да стигнем дотам - да погледнем в други издания.
"Аз искам да управлявам България като министър-председател... Ако БСП успее да се реформира и смени това поколение и млади хора поемат там, те имат шанс да вкарат 40-50 мандата в следващия парламент и да станат нещо като по-малък, но аз ще ги приема като равностоен коалиционен партньор в едно експертно правителство, на което ще трябва обаче да приемат аз да съм министър-председател."
Не е казано на маса - речено е от сериозен политически лидер в ефира на национална телевизия и цитирано от "ТРУД". От кого? Не е чак толкова трудно - сетете се сами!
Когато говори сериозен политически лидер, цитатите трябва да са точни: "Бареков предлага алианс за изваждане на ДПС от властта" - тръби "24 ЧАСА". "ДПС не е българска партия не защото там има турци и няма свестни хора, а защото съхрани и пренесе в европейското ни битие порочния модел, в който бе заченат българският преход - в сърцевината на всяка партия да стои икономически модел, т. нар. обръчи от фирми - хората се научават, че за да станеш министър трябва да си платиш и всеки месец да се отчиташ някъде." - заявява новият ни евродепутат и пореден спасител на Отечеството. Да си запомним това - за обръчите, плащането и порочния модел, и да продължим нататък.
Не само манастирът, но и България е тясна за новия ни месия - "Имам оферта за зам.-председател на ЕП" - заявява вездесъщият г-н Бареков (цитатът е по "ТРУД") в Благоевград. И уточнява: "Една от големите групи в ЕП ми прeдложи да бъда зам.-председател на ЕП или да стана председател на самата група".
За "МОНИТОР" безцензурният лидер е малко по-скромен: "В преговорите с европейските партии ще искаме зам.-председателско място в съответната формация и същата позиция на парламентарната група."
Междувременно покрай чудото на новата партия, нахлула с гръм, трясък, мълнии и кебапчета в политическото пространство, започнаха да се въдят чудеса, ситни-дребни като камилчета. Безработни от години хорица изведнъж се опаричиха започнаха да го даряват - не с пешкири като на сватба, а с истински хилядарки. Когато тая работа се поразсмърдя, бъдещият председател на Европейския парламент, евентуален зам.-председател на парламентарна група и почти сигурен министър-председател на България се възмути (цитираме по "24 ЧАСА"): "В сутрешния блок на ТВ7 той обясни, че част от симпатизантите на партията са нямали възможност да даряват, а от тяхно име това са сторили бизнесмени."
Е, тук вече стигнахме и до нашата конкуренция - "ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК", по-конкретно до броя му от 5 март т. г., в който е поместен Изборният кодекс - гордостта на кюстендилската юридическа школа. В Чл. 168. (1) е казано дословно: "Партия, коалиция или инициативен комитет във връзка с предизборната кампания не може да получава:
1. анонимни дарения под каквато и да е форма;
2. средства от юридически лица и от еднолични търговци..."
На това място прокурорите се прозяват и се обръщат на другата страна, защото животът е сложно биологично явление и трябва да се спи всеки ден поне по осем часа, а желателно - и по два следобед, а ние приключваме прегледа на печата с потресаващата новина на "ТРУД", че "Фекална река заля Лом, вони от километри"...

Само Лом да беше - с парфюм да го напръскаш, с мед да го намажеш! А, че смърди, смърди, но нищо - ние за тоя четвърт век вече сме си свикнали...

Няма коментари:

Публикуване на коментар