петък, 20 септември 2024 г.

ИЗВЕСТНИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ

в. "Стършел", бр. 4069/20 септември 2024 г. 

На нашата улица се подвизава странен клошар – всяка сутрин го намираме седнал сред торбите със съкровищата си да чете стар вестник. Какво ли в днешната преса може да заинтересува така човек, че да забрави мизерното си съществуване? Поглеждайки през рамото му, човек може да си състави приблизителен списък.

„УИКЕНД“ е предпочитаният от нашия човек вестник – може би, защото е достатъчно дебел, за да може да се използва и за сядане върху него в студено време. Само че сега го откриваме разгърнат на светската страничка, уверяваща ни, че „Гаджето на Ди Каприо има цици като чери доматчета“.

Завалията! И ние си мислим, че имаме проблеми!

Не толкова дебел, колкото забавен е „РЕТРО“ – с твърдението „Депутатките на работа с тоалети за хиляди“. Едно единствено изключение – г-жа Нинова, която си ходи със старото костюмче, но „на врата й обаче блестеше скъпо златно колие със син камък сапфир под формата на капка. Такива в интернет се продават на цени от 300 до няколко хиляди лева. Вероятно Нинова е заложила на синьото, тъй като се смята, че се носи против уроки. Заедно с папката си документи тя стискаше в ръка и няколко стръка здравец, които мнозина нейни колеги заподозряха, че също са амулет срещу лоши очи.“

Както се видя – и това не помага. Срещу лошите очи на конкурентите за председателското място не помагат дори сапфирите за няколко хиляди!

Завалийката!

Има, разбира се, и четива, от които сред торбите с боклуци душата запява в такт три-четвърти – в „ТРУД“ има дори и картинка към увлекателната информация „Шарън Стоун се разголи за корица на 66“.

На корицата звездата е с „дръзко яке с леопардови щампи и позира топлес“, но това не е достатъчно, за да запее душицата на нещастника – има и кадър от „видео, на което излиза от басейна по оскъдни бикини“. Потърсете всекидневника в кофите – гледката си заслужава!

Клошарите не пътуват много (освен в градския транспорт през зимата – за да се стоплят), но очевидно обичат да четат за екзотични пътешествия – и ги откриват в „ТЕЛЕГРАФ“ – „ПУФ-ПАФ: Мисис България загърби лукса!“

Защо „Пуф-паф“ ли? Ами – защото „Екзотичната красавица се качи на БДЖ-то и замина в неизвестна посока заедно с децата си“.

В това, че е заминала в неизвестна посока, съмнение няма – БДЖ-то понякога ни откарва на съвсем различни места от тези, които са написани по билетите ни. А защо се е решила на това рисковано приключение? Защото, както пише тя под снимките си, „за децата съм готова на всичко“...

От двайсет и осем години благоразумно избягвала услугите на железниците, но децата й се примолили да се повозят на влакче – как да им откажеш, макар да осъзнаваш на какво изпитание ще ги подложиш!

Тук клошарят затваря вестника с въздишка на облекчение – добре, че не се вози на влак. И отваря следващия – „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, за да се покърти от печалното съобщение „Тъжно! Пената спира да вари ракия“...

Стратегът от Мировяне зарязал Мировяне заради болежките си, нямало кой да го замести и така оставил Мировянската 55-градусова ракия , която „влиза меко и гали небцето“...

Язък!

Затворете и вие вестника и се почувствайте поне за малко щастливи – виждате, че не само на вас не ви върви в тоя живот, известните също имат своите проблеми, над които плачат!

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар