събота, 14 септември 2024 г.

НА КОГО МУ ПЕЕ СЛАВЕЙЧЕТО?

в. „Стършел“, бр. 4068/13 септември 2024 г.

Ние, любителите на конспирации, вярваме, че учените измислят епидемиите и вирусите, за да си оправдаят заплатите, а и за да се показват по телевизията. Но този път работата е сериозна – световна пандемия се зададе и не става дума за нилската треска, а за пандемично чуруликане на славейчета в нечии глави.

Симптомите могат да бъдат открити във всеки вестник – вземаме, да речем, новия „УИКЕНД“, за да се уверим в сериозността на положението – „преди време баровец от Ловеч стана за смях, след като си постави номер ОВ 4444 АР, но всички го разчетоха като „овчар“. Става дума за номера на баровската кола, а това удоволствие според официалната тарифа струва 7000 лева!

По-евтино, но с по-голям разход на физическа енергия е разтоварването от отрицателни емоции – пример намираме в „ТРУД“ – „Мъж нападна спасител, свирел му да излиза от морето“. Човекът се изкъпал, излязъл и набил спасителя заради свиренето, което му развалило кефа от мъртвото вълнение и заглушавало чуруликането на славейчета в главата му. И сега все още ненабитите спасители настояват догодина да си имат и поне един полицай до вишката – за всеки случай.

Славеевото чуруликане има и още по-тревожни симптоми – „Качваме до 10 кила на седмица от ол инклузива“ – изчислил е „ТЕЛЕГРАФ“. Плюскането на корем води и до трайни психически увреждания „Някои отиват в стаите да повръщат и се връщат на трапезата“!

А ако си мислите, че болестта засяга само местните батки и преяли муфтаджии, дълбоко се лъжете – започна да засяга и представители на т. нар. политически елит! Разцеплението на ДПС доведе до там, двете половинки да не могат да се разберат коя е истинската и за всеки пожарен случай си спретнаха коалиции с недотам известни партии, с чиято регистрация да участват в изборите. В резултат, според заглавието на „24 ЧАСА“, изчуруликалата централна избирателна комисия им нареди „До 7. 09. двете коалиции с ДПС да докажат, че ДПС не е част от тях“. Как коалиция с ДПС доказва, че ДПС не участва в нея, знае само ЦИК. И нейните славейчета.

А ако следващата информация бяхме прочели в друг вестник, щяхме да решим, че е пълен фейк, но тъй като става дума за прославящия силата на руското оръжие „ТРУД“, се налага да я приемем като сериозно доказателство за международното разпространение на славеевата болест – „Близък до Путин наредил на руските учени да работят по средства против стареенето“.

И по-конкретно - „Руското министерство на здравеопазването е наредило на изследователските институти да докладват възможно най-скоро за усилията си за справяне с когнитивните и сензорни разстройства, клетъчното стареене и остеопорозата, както и за укрепване на имунната система.“

А междувременно се вземат и конкретни мерки: „Въпреки че се радва на висококачествено здравеопазване, Путин се къпе редовно в екстракт от кръвта на отрязани рога на сибирски благороден елен. Къпещите се вярват, че екстрактът има подмладяващи свойства и може да направи чудеса за мъжката потентност. Рогата се отрязват от живи елени веднъж годишно“.

Не ни е известно дали във Венецуела има славейчета, но явно и там се чува тяхната зла песен – симптомите, описани от „ТЕЛЕГРАФ“, са потресаващи – „ Венецуелският президент премести Коледа!“.

Победителят в най-демократичните и честни избори в света, президентът Николас Мадуро, решил да ощастливи съотечествениците си: „Септември е и вече се усеща, че Коледа наближава. Така че тази година, в знак на уважение и благодарност, ще издам указ за преместване на Коледа на 1 октомври“...

Да се надяваме, че световната научна мисъл, след като измисли ваксина срещу птичия грип, ще успее да се справи и с чуруликащите славейчета между ушите на заболелите.

Иначе – жална ни майка!__

Няма коментари:

Публикуване на коментар