петък, 3 май 2024 г.

ТЕРМИНАТОРИ

 в. „Стършел“, бр. 4049/3 май 2024 г.

 Те нямат нищо общо с термитите, макар термитите да терминират всичко дървено по пътя си. Те са си наши, родни, мили терминатори – унищожават всичко, което им пречи, трошат всичко, което не харесват, омазват с кафеникави епитети всеки, който им противоречи.

Такъв терминатор, например, се е завъдил в Луковит – „Щъркел атакува коли в Луковит“ – отразява терминаторството „24 ЧАСА“. Птицата по някаква си нейна причина не харесвала паркираните коли и ги дупчела с клюна си.

Причината изяснява „ТЕЛЕГРАФ“ – „Щъркел тенекеджия изчуква скъпарски коли“. А ето го и мотивът – „Семейни проблеми го тласкат към хулиганските действия“. Щъркелът, наричан вече „Луковитския тенекеджия“, изчуква колите от всички страни. Потърпевша разказва, че жена му го изгонила от гнездото и той се озлобил“...

Това евентуално би помогнало на пловдивската полиция, защото според „МАРИЦА“ „Унищожител на коли вилнее из Кючука“. Терминаторът очевидно не е щъркел, защото режел гумите с нож, затова може да се направи обосновано предположение, че е човек. Оттук нататък следва най-лесното – полицията да провери кого напоследък благоверната е изхвърлила от семейното гнездо и нещата сами ще дойдат на мястото си!

На странно място бяха курдисани лекарите, които би трябвало да дежурят по плажовете – „Качват плажните лекари на джет“ – резюмира повече от мъдрото управленско решение „ТЕЛЕГРАФ“. Има известна логика в пропълзелите из експертните глави мисли – с джета докторът побързо ще стига до удавника, отколкото през пясъка с линейката. Висящ остава въпросът къде на джета ще се вози необходимата медицинска апаратура, но той очевидно е маловажен, затова го няма в наредбата.

А междувременно г-н Георги Свиленски опита да терминира конкурентната кандидатка Ваня Григорова, като (за по-сигурно преписваме цитата от „ДУМА“) обясни на левите избиратели, че на Бойко Борисов „тя му трябва в българския парламент, за да бъде негова патерица“.

И тук сгази политкоректния сленг. Макар че кой знае защо феминистките движения не се възмутиха от това изказване. Нали вече всички ни научиха, че определянето на нечия функция задължително трябва да бъде в мъжки род, за да не бъде сексистко.

Който знае как е патерица в мъжки род – може да посъветва г-н Свиленски. Предупреждаваме - „Патериц“ не става – думата я няма в речника.

От своя страна г-жа Григорова отвърна съвсем коректно на обвинението – тъй като тя си няма партиен вестник, ще я цитираме според написаното в „19 МИНУТИ“: „На изтъркани от употреба политически бастуни им се привиждат патерици“. Както забелязахте, съществителното „бастун“ по адрес на г-н Свиленски е употребено съвсем правилно – в мъжки род.

Приятно стана на човек, когато претендентите за неговия глас се попържат политкоректно!

И за да не си помислим, че държавата вече е терминирана и в нея нищо не се строи – нито магистрали, нито пътища, нито заводи, ще разгърнем заедно „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, за да прочетем радостната вест, че „Новият затвор в Самораново вече е изграден“!

Да ни е честита новата придобивка – „първият затвор, построен у нас от повече от 60 години“!

Остава само да се напълни с щастливи питомци, които да се радват на това „модерно съоръжение с над 10 сгради, в които има библиотека, работилници, социален дом“... За басейн нищо не пише – може би за да не се предизвика масов наплив към съоръжението.

Да не си помислихте, че намекът е за отдавна писналите ни терминатори на държавността? Тях това щастие няма да ги огрее – ще трябва да се задоволяват със собствените си басейни...

Няма коментари:

Публикуване на коментар