петък, 23 юни 2023 г.

Чудеса преди Еньовден

 в. „Стършел“, бр. 4005/23 юни 2023 г.

Дъждовете и потопите отминаха, изгря слънчицето, какво ти изгря – направо напече, всичко живна за нов живот. И защо да не е нов, като си имаме чисто ново правителство – само на две седмици!

Тайнството на раждането му разкрива „УИКЕНД“ със съвсем кратка дописчица – „Борисов докосна библията и правителството мина“! Ей така – предполагаме, за всеки случай, в парламентарната зала на масичката на стенографите били оставени Конституцията и Библията. Влязъл г-н Борисов, наричан за краткост Бойко, и нещата се развили мълниеносно – „Той постави ръката си на Библията, промълви нещо и се прекръсти. Часове по-късно правителството бе гласувано“.

Да бяха я оставили преди месец – щяха да спестят четири седмици парламентарно време!

Но – станалото станало, задава се лято, започват и прогнозите, а те са повече от оптимистични – „Лятото започва с магнитни бури и разврат“ – твърди „ТЕЛЕГРАФ“. Бурите някак ще ги изтърпим, но за разврата ще трябва да се постараем сами, тъй като сме българи и патриоти – той бил според вестника „древна традиция покрай отбелязването на слънцестоенето“. Има и предупреждение – че „Срещу Еньовден идва най-опасната нощ в годината, когато злите сили се разбесняват и всякакви магии, особено черни, хващат бързо и дълготрайно“.

Ако още не сте си вързали червен конец против уроки, май сега му е времето!

Никакъв червен конец не помага при развихрянето на спортните страсти – в рубриката си „Ретро спорт“ „ТЕЛЕГРАФ“ ни връща към най-известните „Канибали на терена“. Най-безобиден е Луис Суарес, разбира се, който на световното през 2014 само ухапва италианския си противник по рамото. По-авангардно подхожда френски футболист, който „захапва свой опонент за пениса“. И то така, че го праща направо в операционната!

Както се казва – каква поредна футболна драма!

И цяла вестникарска страница с отхапани пениси, уши и други, ще добавим ние.

У нас футболът отдавна не е на нивото на Уругвай или Франция, така че разчитаме на други драми – „Пак драма с краставиците“ – опитва да ни стресне „24 ЧАСА“. Каква е драмата ли? Елементарно – „Ще са по-скъпи от розовия домат това лято“... Язък за шопската салата, това патриотично кулинарно произведение, съчетало трите цвята на националния трикольор. Сега ще остане само с два...

А знаете ли какво е чудо станало в София града голяма? Не само вие – и „Столичани изумени! Какво става в София“ – изумява се от чудото „СТАНДАРТ“. Наблюдателен редактор е забелязал в интернет „Как машина мие с шампоан бетонните съоръжения в ремонтирания преди месеци тунел в столичния кв. „Люлин“.

То си е за удивление – такова нещо не може да се види всеки ден! Че и всяка година! Или – всеки мандат...

Преди Еньовден наистина стават чудеса!

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар