петък, 9 юни 2023 г.

ПИЙТЕ БРЕ, МАСКАРИ!

 

„Стършел“, бр. 4003/9 юни 2023 г.

Забравяме ние дядо-Вазовите съвети, забравяме изконно българското и оттам са ни всичките бели на главата.

Трябваше Световната здравна организация да се заеме, за да ни го обясни – и в „24 ЧАСА“ четем потресени, че „9-те държави, в които се пие най-много, са в ЕС, България е на осмо място“.

Иначе казано – на предпоследно. Даже по пиене сме най-зле!

Срам, скъпи сънародници! Наблягате на пържолите, забравяте ракията! А според учените в нея въглехидратите никакви ги няма – в смисъл, със свещ да дириш въглехидрат в чашата, няма да намериш.

Ще речете – от какъв зор пък сега и въглехидратите намесваме. Елементарно – „Въглехидратите ви правят по-глупави“ – това пък са учени, цитирани от „ТРУД“.

Казано така, че да го разбере и най-навъглехидратеният, „Излагането от рано на рафинирани въглехидрати може да бъде особено токсично за когнитивните функции...“

И веднага откриваме в пресата въпиещи примери  за вредата от прекаляването! В края на май председателят на ДПС, г-н Карадайъ, коментирайки преговорите за новия почти некоалиционен кабинет, ни уверява, че „Това, което се случва, е пълзящ фашизъм“. И заплашва, че българските граждани ще нахлуят в парламента, ако фашизмът допълзи до съставянето на правителство.

Два дни по-късно същият г-н Карадайъ, очевидно с нарушени когнитивни функции, обещава „ДПС да не пречи да се състави кабинет“. Така е записал репортерът на „24 ЧАСА“, така го е и написал в репортажа си.

Очевидно или пълзящият фашизъм не е чак толкова пълзящ, или на партията на г-н Карадайъ изведнъж е станал симпатичен с нещо.

На „ДУМА“ и нейния постоянен коментатор, г-н Александър Симов, фашизмът откровено не е симпатичен. Разсъждавайки над реакцията на политическите опоненти срещу омазването на сградата на Европейската комисия с червена боя, той избухва в червени пламъци: „Воят, който нададе полулибералната общественост, приличаше на рев на мутант от филм на ужасите. Започна късане на коси защо полицията не е осъществила масови арести и бой с палки, мина се през стенания, че за такива изверги е необходим съд, и се стигна дотам, че се появиха призиви за затвор (10-15 години), а феновете на Пиночет започнаха да се слюнчат направо за разстрели и масови екзекуции“.

Майчице – фашизмът бил вече тук, а ние да не го знаем! Но има и още –

„Вчера обаче нечия хулиганска ръка оскверни централата на БСП в Пловдив. Със също така червена боя и цинични надписи по фасадата (...) Някой местен фашага редовно се опитва в потайни доби да се прави на политически тигър“.

Пропускаме някои разсъждения за червената боя като такава, за да стигнем до апотеоза – че неизвестните изверги действали нощем, за да не им се виждат лицата, „Както нацистките отряди нощем са ходели в еврейските гета да безчинстват“.

Настръхнахте ли от ужас? А питате ли се какво общо имат неолибералните фашаги с когнитивните функции?

Ами – много просто, г-н Симов изглежда не е запомнил какво са написали „фашагите“ на стената на пловдивската централа – има си снимка на другата страница на вестника – надписът гласи „Възраждане – к...ви на Путин“.

Многоточието е от нас, среднощните идиоти са изписали всяка буквичка от думата.

Маскарят друга партия – онази, която купи и раздаде на привържениците си червена боя, за да мажат с нея из София, не тази, на г-н Симов.

Братя, осъзнайте се, стига с тия въглехидрати – прекалявате вече!

Пийте бре, маскари – заради такива като вас сме на опашката на Европа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар