петък, 5 май 2023 г.

ЧЕРНИ ДУПКИ С ОХЛЮВИ

 в. „Стършел“, бр. 3998/5 май 2023 г.

Доживяхме! Поколения наред се вълнуваха от този проблем – и най-после, след повече от век дискусии той намери своето решение!

„ТРУД“ с гордост съобщава: „Решен е многогодишен спор: Как е правилно да се поставя тоалетната хартия“! В смисъл – ролката да бъде с хартията отпред или с хартията към стената.

Никога няма да се сетите, но е факт„Психолози дори делят хората на два типа според предпочитанията им. Ако слагате хартията напред, сте щедър човек и имате открит характер, не обръщате внимание на дребните неща и не помните дълго обидите. Ако я слагате откъм стената, сте пестеливи, затворени, мнителни, злопаметни, криете истинските си чувства и мисли…“  Е, вече и психолозите могат да си дирят други обекти за анализ – в американски архив са открити документите на изобретателя на тоалетната хартия, който е патентовал начина за поставянето є на стойката – с хартията отпред! Радвайте се, щедри хора с открити характери!

Някои се радват, други – не чак толкова. Затова „СТАНДАРТ“, който държи да представи живота такъв, какъвто е, обръща внимание и на страдащите – „В Стакевци чакат Мъск с терлици, той плаче за счупена ракета“. Мислите, че в белоградчишко са мислели да се отсрамят пред евентуалния висок гост с едни терлици? Лъжете се „Водопроводът е сменен, предстои ремонт на главния път на селото“ – вярно, поотложил се заради дъждовете, но пък и Мъск за късмет нещо се забави да си получи терлиците, може би - защото му гръмна ракетата, която един ден трябваше да стигне чак до Марс…

„24 ЧАСА“ също е на космическа вълна – но ни предупреждава и за дебнещите ни опасности – „Космосът става достъпен, но се пазете от черните дупки, за да не се превърнете в спагети“!

Не бързайте да отказвате спагетите – най-близката черна дупка се оказа на 1000 светлинни години, така че вероятността да поливате с доматено пюре  спагетиран космонавт е минимална.

На съвсем земни страсти се отдават футболните фенове – преди мача на „Ботев“ с „Левски“ в Пловдив Националният клуб на привържениците помоли учтиво в „ТРУД“ въпросните привърженици „Да няма ексцесии, защото стадионът на „Ботев“ е нов и струва много скъпо“…

Очевидно в Пловдив са решили да се презастраховат, защото според „ТЕЛЕГРАФ“  „Ограждат с мрежи гостите на „Колежа“. Това – за да намалят буферните зони, предпазващи агитките от сбиване.

А ден по-късно „Махат седалките за агитката на „Левски“ – както обяснява проектантът на стадиона, „По простата причина, че могат да се хвърлят седалки към терена и така целият стадион да тръгне към сектора за гости и да развалим празника“… Прекрасна идея – няма седалки, няма проблем! Да не говорим, че „Левски“ би, с което развали празника, но пък и като нямаше седалки – всичко мина мирно и тихо.

Не така тихо бе на друго място – „Валери Божинов се появи на любимо място на Бойко Борисов, хора изпаднаха в еуфория“ – твърди „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.

Не си мислете, че става дума за място, където се щрака с пръсти и хвърчат салфетки„Легендата на българския футбол поигра на футболния терен в софийското село Бистрица.“

Точно така е писано – „поигра“. Не е писано, че е потичал.

У нас най-бързи са не футболистите, а охлювите – те вече стигнаха Европа! „Мажем Европа с БГ охлюви“ – радостно тръби „ТЕЛЕГРАФ“. Веднага си представяме голям европейски площад, от който множеството се разбягва с писъци, преследвано от българските охлюви, дошли специално да го понамажат!

Ако не сте изпитали патриотична гордост, излезте навън след дъжда, потърсете си охлюв и се намажете с него – със сигурност ще изпитате нещо такова!

Няма коментари:

Публикуване на коментар