петък, 14 април 2023 г.

СКУКА, БРАТЯ, СУХОЕЖБИНА!

 в. „Стършел“, бр. 3995/14 април 2023 г.

 Пак си имаме парламент – да ни е честито!

Предизборната кампания приключи, следващата още не е обявена, макар и да се е задала застрашително, връщаме се към сивото ежедневие.

„Роми млатиха полицаи в Стамболийски“ – опитва да привлече вниманието ни „ТЕЛЕГРАФ“.

Скука, сухоежбина! Нищо ново! Освен че след като нападнатите двама полицаи се обадили, „на петата минута пристигнали 14 буса с жандармерия“. Е, значи и полицаите не са си оставили магарето в калта!

Видният археолог, проф. Овчаров, зарязал за малко разкопките си, призовава в „ТРУД“ „Министър Шишков незабавно да вземе проби от английските магистрали“.

От какъв зор?

Много просто„Излизащи от Лондон главни пътища на места са буквално покрити с кръпки, а след зимата са се отворили хиляди дупки, запълнени през пръсти и набързо „на студено“ с асфалт“…

Дето се вика – нашите пътни строители – цели англичани!

Това, разбира се, не е достатъчно за професора и тъй като липсва обвинението към родните протестъри, ни се дава за пример поведението на британските джентълмени: „Хората си караха безропотно колите, които подскачаха из дупките“. И няма „протестъри, които да врякат, че британският „Гешев“ трябва да подаде оставка, защото не бил гонил достатъчно „лошите“ и май бил един от тях“.

Ами – джентълмени, не са като нас, дето за едната изкривена джанта мрънкаме!

Но пътищата ще са ни най-малкият проблем през наближаващото лято – „ДУМА“ предупреждава, че „Цената на чадъра и шезлонга стига 200 лв. това лято“. Спечелилият търга за един от южните плажове концесионер предложил 100 лева за чадър и 100 – за шезлонг.

Ако това ви е поразстроило и сте започнали да изчислявате дали няма да е по-евтино да прескочите до Гърция, където под чадъра може да се излежавате срещу поръчан сладолед за детето и биричка за таткото, не бързайте да вземате решение – според „ТЕЛЕГРАФ“ на родното Черноморие данъчните са започнали страхотна разпродажба – „Лодки на цената на кило кашкавал“!

Сериозно – даже има и по-евтини – само по 30 лева парчето!

Купувате си лодка, наемате един чадър срещу стотачка и почвате да возите курортистите до хоризонта и обратно срещу някой и друг лев. Ако не ви хванат, разбира се.

А междувременно и други се подготвят за сезона – „СТАНДАРТ“ съвестно отразява постиженията на родния предприемачески гений: „Голям скандал! Дюните на Каваците станаха ниви“!

По-възрастните ще си спомнят как на въпросните дюни около защитените пясъчни лилии строяха малки оградки и слагаха предупредителни табелки, да не би някой да се изкуши и да ги подари на любимата.

Днес дюните „ги подравняват и ги засипват с чернозем, да се окаже, че не са дюни, а земеделска земя“.

Наистина, дето е стъпил български строителен предприемач – трева не никне!

Таз година – нива, догодина – хотелче!

На бързите, смели и сръчни – честито!

И дано циментовите заводи насмогнат, че бетон трябва да се лее!

Няма коментари:

Публикуване на коментар