петък, 8 юли 2022 г.

ПОЛИТИКА ПО ЧОРАПКИ

 

в. „Стършел“, бр. 3956/8 юли 2022 г.

Друго нещо си е научният подход! Едно е да гледа човек парламента по телевизията и да го попържа на маса, друго е да си води записки! В „24 ЧАСА“ доц. Владислав Миланов подлага на анализ видяното и чуто, но неразбрано от всички: „Изказванията на народните представители често са лишени от смислово организиран център, аргументацията невинаги е задълбочена и убедителна“...

И като няма аргументация – какво остава на родния парламентарист освен „глупак, дядка на 60, мафия, да го ду**т, тъпак (...) Ако един човек не знае, че това са думи, изречени от политик, по-скоро би ги отнесъл към ниски социални прослойки и към лица, които нямат средно образование“.

За образованието може да се възрази – откакто парите следват ученика, поне средно всички вече имат. За възпитанието обаче няма спор – „Госпожо Атанасова, не може всеки път, когато чуете за духане, веднага да излизате. Искате и вие да се вредите там, пък не сте от бедните“ – така, ама точно така го е рекъл депутатът Божанков на Десислава Атанасова.

Ниските социални прослойки тук биха прибегнали до ръкоприкладство, но в парламента квесторите не дават.

А когато думите не стигат, поради бедния речников запас на избраниците ни, в действие влиза символиката – сайтът „OFFnews“ ни разяснява кодираните послания по вратовръзките на депутата от ПП, г-н Митев – „Заради Костадинов Искрен Митев дойде в НС с вратовръзка на охлюви“. При недотам парламентарен дебат възрожденският лидер го бил нарекъл охлюв – затова. Ден по-късно вратовръзката вече беше на шарани – „Днес съм с вратовръзка на шарани, защото тези, които се обединиха срещу ПП, мислят, че българските граждани са шарани“ – разяснил депутатинът на недотам досетливите.

Очевидно трябва да започнем да свикваме да четем тайните символи по дрехите на избраниците си – в неделя „Вицепремиер показа чорапите си и даде политически знак“ – пише „СТАНДАРТ“. Вицепремиерът Сандов се явил по телевизията с шарени чорапки и обяснил, че „България трябва се обедини около важните въпроси, около които имаме съгласие – чиста околна среда, сигурност за гражданите, модернизация и технологично развитие, което да ни заведе в едно по-богато общество.“

Казано по-направо – трябва да се превърнем в работливи пчелички, които дружно да допринасят за модернизацията и развитието...

Уморено от тия висши политически пилотажи, гражданското общество посяга към по-тиражните вестници, за да намери в тях разтуха.

Какво по-подходящо четиво за тази цел от „ТЕЛЕГРАФ“ – обуйте си чорапи на очички и се просветете, че „Звездите снимат задниците повече от очите“.

Очите може да са прозорец към душата, или така поне казват поетите, но сигурното си е сигурно. Сред снимките с разни красавици, на които не се виждат очите, едрите заглавия и ситни буквички ни просвещават, че „Моника Валериева с най-скъпо дупе“ – била платила осем хиляди евро, за да го извае виден турски хирург. Има и по-стиснати, колкото и да не ви се вярва – за някаква реклама „в която Ни Ло бе главно действащо лице, но частта със задните й части бе изиграна от дубльорка със съвършени форми“... А някои мошенички дори „ги оформят с фотошоп“!

Потресен от тази новина, мисля да захвърля вестниците в синия контейнер и да си обуя чорапите на бирени халбички.

За символиката на това радикално действие се сетете сами!

Няма коментари:

Публикуване на коментар