петък, 29 юли 2022 г.

ПОГЛЕДНЕТЕ СИ В ЧИНИИТЕ!

 

в. „Стършел“, бр. 3959/29 юли 2022 г.

Колкото и да бързаме да стигнем до последните страници на вестниците, там, където са красавиците и клюките около тях, се налага да прелистим и онези, които би трябвало да са политически. В смисъл – да е написано нещо за политиката. И за тия, които я въртят.

„ТРУД“, който от известно време вече не се самоопределя като национален, а като „Пробългарският вестник“ (така пише над името му), защитава националните интереси от националните предатели по всякакъв начин – „Документ с неизвестно съдържание подписаха външните министри Генчовска и Османи“ – твърди заглавието на първа страница. За тези, които не се сещат за какво става дума, има и още по-едри буквички: „Скриха протокола София-Скопие“.

Нацинално предателство, очевидно, ако не беше – що ще го крият? Нещо повече – вестникът е потърсил опитни дипломати, дипломатично останали анонимни, които заявили, че „Вероятно сме направили компромиси за македонския език, но по-важното е, че подписите на двамата министри ще бетонират текстовете, каквито и да са те“.

Отвратително! Още по-отвратително е, че ако се вярва на Външно министерство, цитирано от „24 ЧАСА“, „Документите нямат секретен гриф и са входирани в явно деловодство на Народното събрание и Министерския съвет”. Посочени са и входящите номера – в помощ на интересуващите се.

Но който чете единия всекидневник, не чете другия – при тая инфлация разходите за преса се свиват първи. Така че за читателите на „ТРУД“ националното предателство си остава валидно...

Щом заговорихме за инфлация и криза, няма начин да не погледнем в чиниите – своите и чуждите. Някои съвсем са го закъсали – ако се вярва на „ТЕЛЕГРАФ“, „Вероника си продава чиниите“. Така че дори няма в какво да погледнем!

Телеграфното издание очевидно е на кулинарна вълна, защото от следващи броеве научаваме още, че „Инфлацията изяде спалнята“ – не в буквалня смисъл, слава Богу, а в смисъл, че „с толкова е намаляла покупателната способност на средностатистическия софиянец спрямо масовите апартаменти“. Хората вече купуват апартаменти без спални, ние се чудим откъде ни е дошла демографската криза!

Междувременно апетитът идва с яденето (и пиенето, разбира се) – „Дискотеката гълта една заплата“! Малко над минималната заплата струвало  да се настаниш в сепаре. Да не говорим, че „Инфлацията наду и балоните с райски газ“!

Бачка човек цял месец, а парите му стигат колкото да се отпусне една вечер! След което идат тридесет дни на хляб, вода и постни манджи.

Но и в това родната преса намира хубавиня – „Памела Андерсън си ляга само с вегани“ – твърди авторитетно „УИКЕНД“. Звездата – защитник на правата на животните и върла веганка „стигнала дотам, че отказва да прави секс с мъже, които употребяват месни продукти“!

Радвайте се, сънародници, ако не друго, имате шанс с Памела!

Шанс са имали и съкилийниците на известния шеф Токев – най-после са научили нещо хубаво! Чудите се какво? Ами – четете „ТРУД“ – „Шеф Андре Токев научил затворниците да ядат храната“.

Интересно, какво са я правили, преди да се научат да я ядат?

Майсторът дори се е похвалил с успеха си„Успях с оскъдните продукти в затвора да вдигна нивото на готвене, вече има много желаещи да се хранят там и не се изхвърля храна“...

Разбира се, може да си зададем въпроса – след като преди не е имало желаещи да се хранят в затвора – къде са го правили? Прескачали са до отсрещната пицария? Или са си поръчвали кебапчета и шопска салата за вкъщи?

Но това са излишни въпроси, стига сме гледали в чуждите чинии, стана обедно време, погледнете в своите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар