петък, 22 юли 2022 г.

РЕТРОГРАДНИ НОВИНИ И ПЛАНЕТИ

 

в. „Стършел“, бр. 3958/22 юли 2022 г.

 На вестниците трябва да се вярва! Ако човек и на тях вече не може да има вяра – съвсем ще сме я закъсали.

Все пак, за да не загубите вярата в българската преса, е добре да четете по един всекидневник дневно. Не повече! Защото може да се получи нещо като раздвояване на личността, а това не е препоръчително, особено преди избори.

„ТЕЛЕГРАФ“ от миналия вторник ни уведомява, че „Русия спря туристическите визи от България“. В смисъл – „На практика така се спира възможността да се пътува по всякакъв начин от българските граждани. Посолството на Руската федерация издава само визи за преки роднини“. В същия този прекрасен ден „ТРУД“ си е направил труда да позвъни в софийското руско консулство, откъдето са отговорили, че „Издаваме всякакви визи за българи“...

Единственият начин да се провери е да отиде човек до консулството и да попита. На вестникарската информация очевидно трябва да се вярва, но не прекалено.

Вече сме свикнали със зловредото влияние на Меркурий върху българския политически живот, затова почти с досада четем заглавието на „ТРУД“, че „Ретрограден Меркурий уплаши партиите“. С уточнението, че гадната планета „притесни партиите и те неофициално обявиха пред „Труд“, че не искат предсрочни избори на 25 септември“.

Да беше само Меркурий – с мед да го намажеш! Уви, около Слънцето кръжат и други зловредни планети – Плутон, например, „Замъглява разсъдъка, помага на кръшкането, пречи на любовта“. Нещо повече – „Ретроградният Плутон помага фалита на зле стопанисвани финансови институции и банки (...), подпомага инфлацията“!

Знаехме си ние, че инфлацията е привнесена, но че иде чак от ретроградния Плутон си нямахме представа. Е, сега вече благодарение на „Телеграф“ знаем, и финансовото министерство знае, да си наеме астролог и да го попита кога ще се спре с това надуване на цените!

Междувременно по данни на „24 ЧАСА“ „От април българите намалиха храните с 1/5“... В смисъл – ядем с двайсет процента по-малко.

Дали това все пак се дължи на летните диети, а не на Плутон и предизвиканата от него инфлация? Вестникът твърди, че било заради високите цени, но ние си знаем – ядем по-малко, за да сме красиви на морето, ето затова!

Виж, космонавтите нямат тия проблеми – в страницата на „Стандарт“, посветена на паметта на голям български учен, основният акцент е, че „Космонавти се бият за мусаката на акад. Цветков“! Направо си представихме как в теснотията на международната космическа станция си дърпат чинийките едни други! Нещо повече – „Рукавишников не искал да лети без нея“, а „Американката Катрин Съливан, която е била 3 пъти в космоса, също се заинатила, че няма да излезе в орбита без българските лютеница, телешко с лук и десерт с извара“!

Друг повод за законна патриотична гордост ни дава „ТЕЛЕГРАФ“ – „Откриха най-модерния арест у нас“!

Съоръжението се намирало в Благоевград, на улицата с изключително подходящото име „Свобода“. Следват умилителни подробности: „Церемонията премина класически с музиката на известния пианист Ричард Клайдерман и с живо изпълнение на гайдар в народна носия. Ритуалът не мина без разчупване на питка, рязане на лента и водосвет от свещеник“...

Както би рекъл един наш бивш пръв държавен и партиен ръководител – да ви е честита новата придобивка! Със здраве да си я ползвате!

Няма коментари:

Публикуване на коментар