петък, 3 юни 2022 г.

НА СЪДА Е ЯСНО – ДА ВЛЕЗЕ УБИТИЯТ!

 в. „Стършел“, бр. 3951/3 юни 2022 г.

Доста стар е вицът, че журналистиката е втората по древност професия. След проституцията, разбира се.

Според „ДУМА“ главният прокурор се е засилил да декриминализира една от двете. Става дума за инициативата на главния прокурор да сезира Конституционния съд за текстове в Наказателния закон, които според него „са архаични, отживелица и прецедент от времето на комунизма (...) Според Гешев дали с определено поведение се нарушава закон, преценката за това дали то е морално и приемливо от обществото била субективна и не можела да бъде критерий за наказателно-правна санкция...“

Успокойте се, никой няма да посяга върху свещеното право на свобода на словото – става дума за първата по древност професия. Според Гешев, който, както знаем, за доста хора е радост, „трудът е елемент от правото на личен живот и не се нуждаел нито от правно разрeшение, нито от правила за извършване“.

Тук може да се поразсъждава дали скритата цел е по тоя начин прокурорите и съдиите няма да се поразтоварят от делата срещу проституцията, както и дали всяко от момичетата не трябва да се снабди с касов апарат, за да може добросъвестно да се отчита пред данъчните. Моралната преценка си е субективна, но данъчните подхождат винаги обективно!

Обективно подхожда и просветното министерство воглаве с министъра си – то обещава в „24 ЧАСА“, че „Наесен уроците – разбираеми, учителите на курс“.

Преведено на български – досега уроците са били неразбираеми, а учителите, въпреки повишенията на заплатите им, за нищо не стават, затова трябва през ваканцията да минат на опреснителни курсове. Та да преподават разбираемите уроци разбираемо.

Пророчествата в по-честия случай минават за неразбираеми и хората ги разбират едва когато предсказаното им се стовари на главите. В случая „Пророчеството на Ванга за „Операция Z“ „ТРУД“ с помощта на г-н Косторной, наричан в публикацията ту приятел, ту кръщелник, ни запознава с изненадващо с конкретността си пророчество – в Украйна „Властта ще се сменя често. И накрая ще дойде такъв владетел, млад, красив, приказлив, всички ще го харесат. Всички ще му ръкопляскат, а след това той ще се окаже такъв, че ще доведе Украйна до сериозен конфликт и ще има проблеми“.

Позна!

А след конфликта? „Държавата като такава просто ще стане част от Русия“.

Изненадващи са не само пророчествата, а и съвсем модерният стил на старата пророчица: „Не мисля, че бойната част на специалната операция ще продължи дълго време. Процесът на привеждане в ред на Украйна, възстановяването є, почистването є от нацистите, възстановяването на инфраструктурата ще бъде по-дълго“...

Как баба Ванга е провидяла, че война няма да има, а само специална операция, а симпатичният млад владетел ще завъди нацисти в държавата си, е ясно само на кръщело-приятеля є и на трудовото издание.

Като си говорим за образование и право на свободен избор на средства за препитание, няма как да отминем „ТЕЛЕГРАФ“, който дава полезен съвет за трудова реализация на подрастващите: „Лана Русев печели от мърдане на гащи“ – твърди всекидневникът. И продължава с конкретиката:Лана на кечиста Миро показа как си мърда гащите нагоре-надолу и спечели S 20 000 за 24 часа“! Има и картинка! Само че не мърда, защото е във вестник.

Ето един добър пример за подражание, един разбираем за всички подрастващи урок!

Няма коментари:

Публикуване на коментар