събота, 11 юни 2022 г.

ТЕ ИДАТ!

 

в. „Стършел“, бр. 3952/10 юни 2022 г.

Извънземните, разбира се!

Тъй като ние няма как да се оправим, трябва да разчитаме само на тях! Ако се вярва на „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, „Извънземно от изцяло нов вид откри уфологът Ценко Симеонов (...) „Уникално същество! За първи път виждам такова. Светна срещу мен, за да ми се покаже, а после изчезна. Това е същество от друга галактика, но не знам от коя точно“ – твърди изследователят.

Галактиката няма значение – по-важното е, че „Ние сме на прага на трета световна война. В един момент, ако някой се опита да изстреля ядрена ракета, ще има главоломно нашествие от извънземни. Ще настъпи показно приземяване на космически кораби на цялата планета и ще настъпи блокиране“...

Добре, че са извънземните, защото лошите поличби зачестиха: „Зла поличба в студиото на Нова. Виктор Николаев направи немислимото“ – притеснява ни „СТАНДАРТ“. Кое е немислимото ли? Ами„Виктор Николаев разпъна чадър в студиото. Той покани синоптика Ники Василковски да разкаже повече за прогнозата за времето, а докато той говори, Николаев разтвори черен чадър над него и Мира Иванова.“ Може да е суеверие, може и да не е – „Едно от обясненията е, че чадърите се използвали като защита от слънцето. Отварянето на чадъра в помещение се смятало за оскърбление към бога на слънцето и той можел да накаже човека с проблеми. Друга теория твърди, че чадърът защитава от житейските неуредици и отваряйки го в помещението, вие оскърбявате домашните духове (които също ви пазят), те могат да се обидят и да ви напуснат.“..

Една телевизия без духове – пиши я бегала!

„ТРУД“ отново ни хвърля в дълбок смут с „Инфлацията изяде 15 млрд. лева от спестяванията ни“. И сигурно е така – който не се е хващал за резервния джоб пред касата в супера, за да изрови скритата банкнота от фонда „И аз съм човек“, та да си плати сметката, само той може да се съмнява в  истинността на анализа.  

Окуражително е, че българинът е жив дявол – той все ще намери начин да се измъкне от напечената финансова ситуация. Пример ни дава „ТЕЛЕГРАФ“: „Теглим кредит за златен Паисий“. Патриотичничко, макар и не чак дотам. Важното е, че БНБ ще пуска възпоменателна монета за автора на славянобългарската история, като предположенията са, че „тиражът ще бъде 4000 броя, а цената – около 3750 лева за брой“.

Въпреки странната цена, борци против инфлацията се кълнат, че ще нощуват на палатки пред банката, за да се снабдят с ценното патриотично търкалце. А за всички, които ще ги сметнат за прекалени оптимисти, вестникът добавя патриотично, че „Сребърният Гоце Делчев поскъпна пет пъти за половин година“.

„ТРУД“ очаквано подкрепя всенародната подписка за връщане на хартиените бюлетини, като освен че публикува подробни указания за попълването и връзки към интернет страницата на подписката,  ни представя и мнението на експерти – проф. Михаил Константинов направо заявява, че „Подписката за хартиените бюлетини връща правото на 600 000 българи“. Толкова са се отказали да пипнат зловредните машини на предишните вотове.

Следващата стъпка е да се започне подписка за връщането на телефонните апарати с шайби – сума ти народ не може да се оправи със смарт телефоните. Да не говорим, че е обидно телефонът да е по-умен от собственика си, който му плаща сметката!

Няма коментари:

Публикуване на коментар