неделя, 17 април 2022 г.

ИКОНОМИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА

 в. „Стършел“, бр. 3944/15 април 2022 г.

 Обоснованите подозрения, че светът окончателно е полудял. непрекъснато намират своите доказателства, които ги превръщат в констатация. Всеки килограм стари вестници я затвърждава.

Дори страничките с вицове – „ТРУД“ например ни пробутва тъп виц за жена, която рови в чантичката си, за да провери дали нещо не е забравила, но се оказва, че всъщност бърничка в гащите (така си е по оригинал – „в гащите“) на случаен спътник в претъпкания автобус.

Покрито с акне пуберче не би го пробутало на приятелчетата си, за да не му бият табани, но родната свободна от всичко преса не се гнуси от нищо, за да запълни страницата с букви, които понякога и нещо означават.

Но това си има обяснението – ако се доверим на един човек, който наистина разбира от вицове – Шкумбата, „Ако Земята е лудницата на Вселената, то тук е изолаторът“. Казал го е пак в „ТРУД“, но явно подбирачите на вицове не страдат от самокритичност.

Междувременно „24 ЧАСА“ ни осведомява за поредната спънка на преговорите със Северна Македония – „Нов рунд от историческия спор Скопие–София – този път за Крали Марко?“ Според българските историци „Самият той се подписвал като „Трети цар на България“, а колегите им опонират, като го наричат „последниот крал на Македония“...

Светът се обръща с хастара навън, ние тук си делим Марковците!

„ТЕЛЕГРАФ“ пък ни притеснява, че „Цялата власт 2 ч. във въздуха“. В смисъл – президентът и премиерът, за да икономисат двайсет хиляди лева, се качили заедно на правителствения самолет за Брюксел. Ами ако беше паднал?

Няма страшно – имаме си вицепрезидент, куп вицепремиери, дори и министър на културата! Милият – след тупурдията около гевезенето му в интернет посетил Кюстендил и си тръгнал „с кошница кюстендилски ябълки – символ на плодородието в региона“. В „24 ЧАСА“ има и снимка от милото събитие – кошницата е грижливо опакована в целофан. И ако това не е корупция по високите етажи! О, спи ли Гешев, о, Гешев не види ли!

Иначе в страната всичко е мирно и спокойно – според „24 ЧАСА“ „По-малко грабежи и домови кражби, но повече убийства и домашно насилие отчита полицията“.

Полицията срамежливо не отчита, че полицаите се превърнаха в нещо като екипи на „Бърза помощ“ – който няма кого да набие, си ги вика, и те му идват на крака! Бият ги, и не само ги бият – вземете „МАРИЦА“ и ще се уверите – „Мъж захапа полицай, скъса униформата на колегата му“. Патрулката се отзовала на оплакване от висока музика в малките часове, полицаите потропали на вратата на меломана, който „обаче отказал да изпълни полицейското разпореждане и започнал да отправя закани и заплахи към органите на реда и техните семейства“, а накрая – за да бъде удоволствието пълно, преминал и към по-радикални действия.

Прав ще да излезе Шкумбата – намираме се в изолатора, там, където държат най-буйните откачалки.

Но за всичко си има лек – „ТЕЛЕГРАФ“, който е вестник за всичко – за християнските ценности, за детските притурки, за точните новини и приключенията на футболните половинки, ни дава ценна препоръка как да се отървем от стреса с минимални разходи – „Отпускащо фелацио вместо спа курорт“. Започва увлекателно: „Какво обичат мъжете повече от мач и бира с приятели вечер?“ и преминава в подробни технически указания и препоръки, гарнирани с отделяните по време на действието хормони. За да се стигне до изключителното заключение, че „И в двата случая релаксът и на мъжа, и на жената по този начин излиза много по-евтино, отколкото почивката в спа курорт“.

Икономията, казваше героят на Тодор Колев, е майка на мизерията.

На душевната – също.

Няма коментари:

Публикуване на коментар