събота, 26 юни 2021 г.

ДАКЕЛИ И СОЦИОЛОЗИ

 

в. "Стършел", бр. 3903/25 юни 2021 г.

 Изнерви ни това европейско – човек не може да следи предизборните дебати заради мачовете! Разсейва ни! Трябваше да го поотложат още веднъж, та да си гледаме изборите спокойно! А като ни будалкат със заплатите на Роналдо и Мбапе, допускаме грешки!

„СЕГА“ е забелязал объркване не къде да е, а на най-отговорното за изборите място – „ЦИК прати гръцкия Халкида в Дания“. И по-конкретно:  „ЦИК са допуснали досадна грешка, като са записали, че в Турция ще се гласува в 121 секции, а всъщност там ще се гласува в 112 секции. Поради неизвестна причина секцията в гръцкия град Халкида на остров Евбея се води като секция в Дания. Датският град Тоструп е прекръстен на Тааструп. Секциите в Германия не са 116, а са 117. В Норвегия е записано, че има 10 секции, след което са описани 11. Посолството ни в Германия е пратено на "Майерщрасе", а то е на "Мауерщрасе".

Да не си на мястото на избирателя – тръгва да си търси посолството и попада вместо на него, на магазинче за маратонки!

Вместо да зяпаме мачове, по-добре е да гледаме прогнозите – не на социолозите, техните са ясни още преди да са ни ги казали, а на истинските познавачи – „Лъв албинос познава резултатите от Евро 2020“ – препоръчва ни „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.

Лъвът с типично българското име Момче си живеел кротко в тайландски зоопарк и познавал безпогрешно – избирал мръвката, закачена под знаменцето на отбора, който ще спечели вечерния мач.

Разбира се, и при животните, както и при социолозите, има издънки – „Дакел се дъни като наследник на октопода Паул“ – научаваме от следващия текст. „Дакелът Сайхик вече отпадна от надпреварата с „колегите си прорицатели“. Издъни се още на старта на европейството, когато трябваше да избира между агнешки кебап за Турция и спагети болонезе за Италия. Кучето първо хапна от мръвката, а после и спагети“. Както и да го погледнеш – равен!

Да, ама не – комшиите паднаха! Така че на социолог и дакел човек вяра да няма!

А междувременно, далеч от вълненията по едното или другото, далаверата си върви – „Продават COVID паспорти без ваксина“ – твърди „МОНИТОР“.

Публикувана е и тарифата – „За фалшивите сертификати, които удостоверяват, че притежателят им е ваксиниран срещу коронавирус и може да пътува спокойно по света, има твърда цена. Тарифата варирала между 100 и 300 лева“!

Кво му плащаш!

Три стотачки на доктора – и си готов да посрещнеш съдбата в лицето на новия  COVID вариант.

За вероятността да го прихванете – не питайте социолозите и дакелите, доверете се на белия тайландски лъв!

Няма коментари:

Публикуване на коментар