сряда, 16 декември 2020 г.

РАЗПЕЧАТОСАНАТА 2020-а

 в. „Стършел“, бр. 3878/18 декември 2020 г.

Несериозно подходихме ние към тая не съвсем нормална година! Особено ако се съди по вестниците ни!

ЯНУАРИ

„24 ЧАСА“: „Трифазната брада на премиера следва циклите на Меркурий“ - „Премиерът се бръсне средно по три пъти на две седмици, което съвпада с орбиталния резонанс на Меркурий спрямо Слънцето, който е 3:2”.

ФЕВРУАРИ

„ТРУД“ възторжено ни обясни „Как Иван Гешев стана хипстър с каскет“. За тия, които не знаят какво е хипстър, има разяснение: „млад градски индивид, който се облича алтернативно на попкултурата, слуша особена музика, пие комбучи и яде кимчи“. Добавете и каскет – и си имате готов главен прокурор!

МАРТ

Прослава на г-н Гешев поде и „24 ЧАСА”: „От рода на Иван Гешев са строителят на ВМА, основателят на операта и прототипът на овчарчето Калитко“!

АПРИЛ

В разгара на коронакризата „СТРОГО СЕКРЕТНО” разобличи заговора срещу човечеството – „През октомври 2019 г. 172 американски (а в действителност 369) военни спортисти пристигнаха в Ухан за Световните армейски игри… Повечето от тях не участваха в нито едно състезание и се бяха настанили близо до пазара за търговия на едро с морски дарове „Фуанан“, където болестта се появи само дни след като американците напуснаха района“…

МАЙ

„19 МИНУТИ“: опита да внесе малко успокоение с астрологична прогноза: „Плутон – планетата на епидемиите с мощта, която й даде съвпадът с Юпитер в началото на януари, когато короната влезе в световните новини, ще започне да отслабва от края на март, особено след 7 април, а от юни ще изчезне…“ Не изчезна.

ЮНИ

Опасничко е да се заяждаш със собственика на „МОНИТОР” – светкавично върху заядлицата се изсипва цялата мощ на речта ни българска звънлива: „той (…) прилича на човек, който закусва попара с ракия, обядва с шише мастика, пие бира вместо вода и ходи, простете, с опикани панталони“…

ЮЛИ

Мрачен сценарий на протестите според „ПИК“: „…Държавният глава вече имал съставен списък с арести при евентуално овладяване на изпълнителната власт. (…) Списъците били съгласувани с ръководството на БСП“.

АВГУСТ

„УИКЕНД“ е все още на лятна вълна: „Жената на Джони Деп се наакала в леглото“. Какъв му е проблемът - по телевизията вървят всякакви реклами за чудодейни прахове за пране.

СЕПТЕМВРИ

Премиерът (цитиран от „ДНЕВНИК”) даде странна характеристика на партията си: „Ние В ГЕРБ сме, виж колко жени, само жени... Дет' се вика, тук-таме мъж, ма и той - жена. Мода! Така ще я караме! По малко, по малко“.

ОКТОМВРИ

„Жената на Бобоков сготвила Борисов“ – твърди „СТАНДАРТ“. Лошото е, че седмичникът не уточни с какво точно – с бамя, с боб, или с картофки… Може би – с чекмедже?

НОЕМВРИ

Никаква светлина в тунела – според „ТЕЛЕГРАФ“ „Меркурий ни отпуска, мъчи ни Марс“. Добре, че агенция „ПИК“ ни успокои – след контакт с духа на леля Ванга маг Ивайло заяви: „Тя ми каза още, че българите най-леко ще изкараме тази корона чума“. Малко по-късно се оказахме на първо място в Европа по смъртност.

ДЕКЕМВРИ

В лечението на смъртоносни болести се намеси и вездесъщата ни съдебна система. Според „БЪЛГАРИЯ ДНЕС” „Узакониха лекуването на рак с белина“. Съд не успял да открие пострадали от авангардната терапия, прекратил делото и лечението продължава, вече напълно законно.

След всичко това – ще се намери ли някой, който да твърди, че сме били нормални през 2020-а година?

Няма коментари:

Публикуване на коментар