събота, 15 август 2020 г.

ДУПЕТА И ПРЪЧОВЕ

 в. „Стършел“, бр. 3860/14 автуст 2020 г.

 

Тая седмица ни пламнаха не само главите, ами и стърнищата – толкова пожари от доста време не бяхме виждали. Пламна и главата на правителството – цял месец не може да отиде на работа с колите по представителния маршрут, пламнаха и огнени страсти по социалистическите предизборни събрания, разхвърчаха се обиди, клетви, хотели, фирми и други шамари.

Добре, че си имаме българска свободна журналистика, та да ни върне към изконните ценности!

„ТЕЛЕГРАФ“ е любител на дупетата – в няколко поредни броя се мотаят разнокалибрени задници. Полезен съвет дава, например, Азис към дуетната си половинка Папи Ханс: „Продай дупето скъпо“!

Далеч от палавия костинбродски славей „Мис Дупе се предложи на Бекъм“. Носителката на бразилската, а и на световната титла за най-дупе на планетата е изтъпанена на половин страница на телеграфното издание с фланелката на Дейвид Бекъм. Зарязала предишния си идол Меси, тя смятала изцяло да се посвети на британската звезда.

„УИКЕНД“ не е успял да открие дупе като за пред хората, но в замяна на това от него научаваме важната за всички новина, че „Жената на Джони Деп се наакала в леглото“.

И Джони сега искал развод. Можем да го разберем, макар че по телевизията вървят всякакви реклами за чудодейни прахове за пране.

„БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ пък омешва две хубавини в една – „Преименуват бира, означавала „срамни косми“ на езика на маори“.  Канадска пивоварна пуснала новата бира, като си мислела, че думата „Хурухуру“ означава „перце”, обаче явно е сбъркала речника…

И все пак, без политика няма как да се мине – „СТАНДАРТ“ успява да обедини политическите новини с хороскопа, за да заяви, че „Денят на Блудницата – фатален за кабинета“.

Блудницата не е онази, за която може би си мислите, а Мария Магдалена, на чийто ден се натриса многострадалният кабинет след като успява да пребори ретроградния Меркурий. За радост на феновете на кабинета, предсказанието не се сбъдна и правителството оцеля след поредния вот на недоверие.

А виновникът за всички беди, сполетели Родината, се оказа обикновен пръч – макар и с физиономията на президента Радев. Така е на картинката към политическия анализ на Анелия Иванчева в „УИКЕНД“ – „Всяка политическа коза на свой… пръч”.

Разработката на старата пословица за козата и краката й стига но неописуеми интелектуални върхове – „Държавният глава Радев във войната си с изпълнителната власт изскочи на портата на държавната си кошара и май се огледа като „почти разгонен пръч“. Доста кози му се отдадоха, щото и те си гледат интереса нещо да им се роди политически“.

Откровено казано, пред подобни интерпретации предпочитам четивата за дупета.

Там поне всичко е ясно, има и картинки без фотошопски номера, простащината си е без претенции за изящна словесност...

Все пак – не е зле на вестниците, както преди някои филми по телевизията, да си пише, че четивото не се препоръчва за лица под 14 години.

Не, че дечурлигата са се нахвърлили да четат газетите, но за всеки случай…

Няма коментари:

Публикуване на коментар