четвъртък, 7 май 2020 г.

ЛОШАТА ДОБРА НОВИНА



Изнервихме се зад прозорците – навън слънчице пече, птички пеят, котки се разхождат, а ние – внимаваме коронавирусът да не влезе у нас.
Когато човек е нервен, всяка новина идва до него по два начина – според настроението, веднъж – като добра, следващият път – като лоша.
Както казват в рекламите – изберете сами!
Оказа се, че досадилите на всички сутрешни, обедни и нощни брифинги не били досадили на всички – във фейсбук коментаторката Валерия Велева отчаяно възкликна: „Убиха“ ген. Мутафчийски и не му дадоха дори последна дума!“
Фейсбукът, както знаем, не е официална медия, там всеки може да си пише каквото му е на душата, виж, отговорните и сериозни медии са друга работа – още на другия ден „24 ЧАСА“ публикува проверената информация: „Генерал Мутафчийски жив, по бяла риза, до Борисов в контраатака срещу „армията от дивана“!
В интерес на истината тая бяла риза напомня малко на една народна песен, в която ризата се белее, а перчемът ветрее, но да не влизаме в подробности, още повече, че от най-високо място ни сведоха до знание, че генералът си бръсне главата – важното е, че всички излязоха в бяло и ни се поклониха.
Топличкото ни напомня, че миналата година по това време вече започвахме да си мечтаем за морето.
Мечтите са едно, бизнесът – друго. Лошата новина за концесионерите на плажовете научаваме от „24 ЧАСА“: „На плажа това лято – дезинфектант и двойно по-голямо разстояние между чадърите“.
Наистина лоша работа – трудно ще си избият разноските.
Но също като в живота лошото върви заедно с доброто – „ТРУД“ ни радва с информацията, че „Строгата забрана за секс на плажа в Бургас отпада“!
Досега глобата за секс на чист въздух била 500 лева, това лято – може и безплатно!
Е, всеки спасява сезона както може!
Когато българинът чува думата „море“, се хваща за портфейла. След това – за главата.
Но да не бързаме – социологическите проучвания са повече от оптимистични!
Оптимистичният сайт „PARITENI.BG“ коментира резултатите от едно такова, правено в края на април – „Непроменени остават доходите на 45% от българите“!
И ако това не е добра новина!
Разбира се, добрата новина си има и лошата страна – същото това проучване в „СТАНДАРТ“ излиза със заглавие „Всеки втори с намалени доходи“…
Е, да се надяваме, че вие сте от всеки първите, а още по-добре – от още по-първите…
А за да не се замисляте много откъм кои сте, се е погрижил „МОНИТОР“ със сърцераздирателното репортажче „Улична котка потърси помощ в спешно отделение за болното си котенце“. Има и умилителна снимка на котката, която си носи котето, предполага се – към хората в бяло. Това, котките, очевидно са постоянни пациенти на спешните отделения – „Уличната животинка постоянно следвала детето си, докато го разнасяли по кабинетите и не се отделила от него“…
Дотук новината не е чак толкова добра – що ще улична котка в иначе стерилната болнична сграда. Но и тя си има добрата страна – след като се нарадвали на котенцето, дежурните доктори викнали линейка и „майката котка и бебето били откарани на ветеринар за всеки случай“.
За всеки случай затваряме страниците на вестниците – докато новините са все още добри!

Няма коментари:

Публикуване на коментар