понеделник, 14 октомври 2019 г.

РАКИЕНО ВРЕМЕ



Паднаха първите слани, задимяха казаните – дойде Ракиеното време!
Не става дума за поредните избори – за най-хубавото българско време става дума – в което през серпентината тихичко църцори първакът!
Феновете, естествено, започнаха подготовката отрано – със сухи и недотам сухи тренировки – „Фенове на „Стралджанска” откриха идеалния коктейл с ракия” – патриотично тържествува „24 ЧАСА”. Ако се вярва на репортера, „Търсенето на перфектния микс продължи почти месец!”
Завиждаме на търсачите на силни усещания, но само докато попаднем на нова рецепта в „СТАНДАРТ” – „Ракиджия № 1 вари сливова от ученик”!
Бяхме чували за всякакви джибри – но да се пусне в бидончето цял ученик и след това да се вари на ракия – не бяхме. Канибалско малко иде! Дано поне ракията да е станала.
Но според „ТРУД” – това май ще е бъдещето на човечеството – шведски учен призовал „Да ядем хора, за да спасим климата”!
Да започнем с по една ученическа ракия, та по-лесно да преглътнем екологичните промени в менюто!
Тези, които нямат достъп до светилището с медния казан, се задоволяват със силни усещания – „ТЕЛЕГРАФ” отбелязва достойното постижение на сватба на популярна двойка със „Сватбарите изпили рекорден брой алкохол – 50 бутилки уиски, над 200 бутилки бяло вино и още около 20 бутилки водка”.
Има известно очарование в това „около” – явно към края вече никой не е можел да му хване края какво, защо и по какъв повод е изпито. Дано махмурлукът вече да е преминал!
Техният – може и да е, но във футболния съюз явно никога не ги пуска – според „ТРУД” съюзът приел „Революционни промени в българския футбол” – забранил на клубовете да използват вратари извън ЕС.
Още на другия ден кашата става очевидна – в „24 ЧАСА” информацията вече гласи, че „Треньорската школа в шок от забраната за вратари извън ЕС”. Член на треньорската комисия коментира информацията, че „Изпълнителния комитет е приел предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти извън Европейския съюз” така: „Останах изключително изненадан. Никога не сме предлагали подобно нещо”!
Кой предложил, кой приел – да си се оправят, да му мислят потърпевшите.
В ранното следракиено утро човек наистина се сблъсква със странни явления. На някой да му трябва крепостна стена? Ей така – да си я има! Защото според „ТЕЛЕГРАФ” „Пуснаха на публична продан крепостната стена на Созопол”. Частен съдебен изпълнител продавалЮжна крепостна стена и кула”!
За какво ще ви е построената новичка стена ли? Ами – за същото, за което е и на Созопол – за нищо. Да си я гледате и да се чудите на акъла на построилите я и на себе си – като нов неин собственик.
В миришещият на джибри октомври стават и ей такива чудеса – Джордж Клуни слезе от колата и взе по-екологичен транспорт – в „СТАНДАРТ” дори го има на снимка – как язди муле из испанско градче.
Закъсалите железници също минават на по-екологични и по-малко запалими превозни средства – чрез „24 ЧАСА” ни съобщават, че „БДЖ заменят 14 влака с автобуси, няма локомотиви”.
Ами – като им се палят локомотивите – така ще е!
Сипете по една, да преглътнем печалната новина!


Няма коментари:

Публикуване на коментар