сряда, 24 юли 2019 г.

ЕКШЪН, БЕ!



Лято е – сезон, в който човек се вторачва повече в дините, отколкото в предваканционните уморени скандали на така наречените ни политически партии. Трудно време за вестниците – екшън трябва, а не думи! Иначе драгият читател ще избере да чете етикета на поредната биричка и да дири късмета си под капачката є.
Екшънът започва с „МОНИТОР“, според когото „Японците нахраниха лидерите на Г-20 с трева, цветя и морски дявол“.
Какво, по морските дяволи, са дирили въпросните лидери в Япония не става много ясно – но разбираме, че са се събрали, за да набиват треволяци и цветя. Това, веганството, не прощава и на президентите!
Разбира се, не може да се мине и без милите деца и тяхната печална съдба у нас – „24 ЧАСА“ ни смразява със „Занималня фантом опържи 2-годишна“.
Е, сезонът е такъв, че от кулинарни предавания човек не може да си пусне телевизора, разбираемо е всекидневникът да опита да ни забавлява с кулинарни рецепти. С една забележка – след като любителите на пържени деца започнат да четат дописката, се оказва, че това еУжасяваща история на опечено от слънцето 2-годишно момиченце…
Да се разберем – пържено или печено – има малка разлика. Ако не вярвате – питайте шеф Манчев!
Като ще е екшън – да намесим и малко животински видове в него!
„Лисици тормозят село, нападат посред бял ден“ – плаши ни „ТРУД“. Хитрушите така наплашили пилците, че „от стрес пернатите са спрели да снасят яйца“. А за лош късмет – в селото нямало ловна дружинка, която да гърми по лисиците и да ги прогони от курниците!
В едно друго село ловна дружинка също няма, но пък и да има – файда никаква. За да отиде някой да стреля по мечките, които му нападат добитъка, му трябвало разрешение от министъра. И чак след това позволение ловното стопанство „търси ловец, който има готовност да отстреля мечката за трофей. Обикновено цената е 7-8 хиляди евро“… Е, щом като цената е такава, става тя каквато става - в „24 ЧАСА“ четем, че  „Гладни мечки тормозят села в Родопите – Буйново стана детска градина за мечета“.
Това, нашенската мечка, сякаш е абонирана за вестници – като знае, че цяла година селото да си трупа пенсийките, пак няма да може да събере осем хиляди евро, си праща мечетата да разглеждат какво има из дворовете на хората.
Мечките може и да са под защитата на закона, но прокурорите у нас очевидно не са застрашен вид – пак от часовия всекидневник научаваме, че „От 15 юли започват 100-те дни за финален отстрел на кандидатите за главен прокурор“. Ей, вярно, прокурорите никой не ги обича, особено клиентите им, но чак пък сто дни, в които да е разрешено официално да се гърми по тях – не вярвахме!
А клиенти на прокуратурата – дал Господ – „Хванаха варненски хотел да краде ток“ – докладва „ТРУД“. Има и по-сериозни случаи – „Заловиха баба, откраднала храна за 16 лв.“!
На хотела може да му се размине, той ще си намери адвокат, но на бабата - в никакъв случай! Ще иска да яде тя! На какво прилича това?
И все пак – подборният отстрел в никакъв случай не излишен – защото жертви вече има и сред гражданите!
„Вълка изял главата на шефа на „Чистота“ – прочитаме ужасени в „24 ЧАСА“.
Как ще я кара сега човекът без глава – пита се будното гражданско  общество. Както и – като няма глава – откъде ще яде?
За Вълка никой и не пита – на него вратът му затова е дебел, защото сам си изхвърля боклука.

Няма коментари:

Публикуване на коментар