петък, 14 декември 2018 г.

ПУСНЕТЕ ВОДАТА СЛЕД СЕБЕ СИ!Свикнахме вече новините да започват с най-важното – кой къде се е пребил с колата, на колко ракии е карал и какви е думи издумал пред полиция и репортери.

„МОНИТОР” не робува на статистиката с промилите – отдавна вече това, че хората карат пияни, не е новина – новина е неговото антрефиле „Трезвен дядо от с. Юнаците нацели спряла патрулка”!
Брей, значи имало и трезви шофьори по пътищата на родината! Браво на дядото – българин-юнак от Юнаците!
След катастрофичните новини редакциите минават на корупционните – в анализ на цяла страница се опитва да ни покаже колко сме задръстени и късогледи политически – „Светът всеки момент ще пламне, а ние се тревожим къде спи Влади Горанов! Не може ли жена му да се тревожи за тази работа?!”
Правилно – не зная как се казва днес в казармата, навремето имаше неписана заповед да не се гледа в канчето на началството - кой знае как там винаги се озоваваха по-едрите мръвки. Но това не беше корупция, а чинопочитание!
Като сме се отворили на казармени теми, не можем да подминем и изненадващото развитие на случая с арестуваната кметица на „Младост”. Освен кашончето с банкноти, което телевизиите възторжено снимаха, се оказа, че в багажника на колата има и други странни предмети – „Войнишки шапки в колата на Иванчева” – цитира „24 ЧАСА” показанията на свидетелка по делото. Отгоре на всичко шапките миришели ужасно!
Какво е щяла да прави кметицата с кепетата свидетелката не знае, а вестникът не пояснява – може би ги е возила към пералнята. Но под шапките полицаите откриват още по-загадъчен предмет – коледна украса! Да си припомним, все пак, че арестът стана малко преди Първи май – добре поне, че са изхвърлили елхата!
Е, стана дума за елхи, значи празниците наближават – и „МОНИТОР” веднага бърза да ни зарадва с нова оферта – „Посрещаме Коледа с депутатите за 70 лв.”. Само срещу седемдесетачка може да се наеме креватче в почивна станция, пълна с депутати – и като се разминаваме по коридорите, да си им казваме какво мислим за тях! Какво толкова му плащаш! Виж, чембери не бива да им се бият – те не влизат в цената. За тях си има друг ценоразпис.
В края на годината започнаха вече всевъзможните класации – и „ЕВРОФУТБОЛ” се старае да не пропусне някоя – „Рамос пак е световен шампион” – четем с възторг и малко недоумение - на снимката под заглавието вместо футболната звезда там се мъдри някакъв кон.
Е, след бързия прочит на информацията става ясно, че шампионът е конят, награден заради това, че е много породист, а футболистът му бил собственик…
Ако нямате кон – ще пиете една студена вода, но не преди да научите от „МОНИТОР” сензацията – „Наливат 800 млн. лв. във ВиК мрежата на София”!
Пуснете водата и почакайте малко да се поизточи – може пък от чешмата да капне някой и друг налят в мрежата милион!
А най-добре – хвърлете вестниците и пуснете водата след себе си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар