четвъртък, 30 август 2018 г.

ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ПРАСЕТОДивият Запад никога не би бил толкова див, ако в него се спазваше законът за личните данни – по стените на кръчмите нямаше да висят портретите на бандюгите с призив да бъдат заловени живи или мъртви. Егати скуката – да няма кого да застреля човек!
Е, това поне обяснява защо всички опити у нас да се снима нещо като уестърн се провалят – трябва затворник да избяга през парадния вход, за да научим за събитието и да вземем да се оглеждаме дали случайно не минава по отсрещния тротоар. „Властта пази в дълбока тайна имената на 72-ма избягали” - твърди „СЕГА”. Защо? Елементарно – защото според обяснението на г-н Миладинов от Главната дирекция за изпълнение на наказанията, „няма писмено съгласие на лицата за предоставяне на такава информация”.
Това даже Стивън Кинг и сценаристите на „Бягство от затвора” не могат да го измислят!
„ТРУД” също се вълнува от проблемите на правораздавателната ни система – „Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата”. За навикналите на объркания словоред на българските вестници се налага да поясним – не прокуратурата е осъдила апаша, а той – прокуратурата. Единственото, което можем да кажем в защита на обвинителите е, че все пак са успели да намалят исканата от клиента си сума от 25000 на 2500 лева. Все пак – друго си е да си с юридическо образование!
В помощ на начинаещите прокурори трудовият всекидневник е отделил цяла страница за зодиакалните особености на престъпниците – близнаците, например, „Отегчават жертвата до смърт” – в смисъл, „просто не приемат никого достатъчно сериозно, за да си направят труда да го убиват”, девите „не страдат от угризения”, скорпионите обаче са „манипулативни садисти”, а от рибите трябва да се бяга колкото се може по-бързо – те „режат гърло с ножа за хляб”!
„МОНИТОР” засяга не по-малко мрачната тема за дереджето на българския футбол откъм страната, която най-много вълнува футболните деятели – „Младите български играчи не са конкурентни на европазара”. В смисъл – не се харчат. Има предлагане, няма търсене и цените падат!
Сякаш става дума не за нашите деца, а за недохранени бройлери.
В навечерието на големи църковни празници „ТРУД” се старае да поддържа настроението на читателя високо – обръщаме на последната страница и с възторг прочитаме, че „Голяма Богородица възпява любимите си места за секс”!
Слава Богу, след прочитането на по-дребните буквички става ясно, че всъщност се отнася за Мадона, която била имала кръгла годишнина ден след празника.
Изморени от силни усещания прехвърляме почти с безразличие новините за дребните отмъщения на дребнави душици, добрали се до информационните канали. „Зет изяде прасето на тъща си” – държи да ни съобщи „ТРУД”. Зетят очевидно е бил юнак, защото, ако се вярва на дописката, прасето е било стотина кила, крадецът бил разкрит „след броени часове” от полицията, а междувременно животното било вече почти изядено!
По-изтънчено е отмъщението на анонимен неудачник от неизвестна националност, прославено от „МОНИТОР” – „Отхвърлен любовник избяга с тоалетната чиния на бившата” – твърди съвсем сериозно изданието и дори публикува снимка на дупката в пода, останала след миризливото отмъщение.
Имаше една древна традиция за употреба на непотребни вестници, но напоследък нещо поотмря – може би заради промоциите на една друга хартия, неизцапана с вестникарско мастило...


Няма коментари:

Публикуване на коментар