сряда, 20 юни 2018 г.

ВИЖ КАК СА ПРАЙ!


 Най-после великият въпрос на руския класик „Какво да се прави“ намери своят отговор! Не друг, а достойни представители на нашата малка, но повратлива нация намериха отговора и отвърнаха на чист новобългарски - „Виж как са прай“! Но, всичко – поред.
Като се заредиха едни рождени дни – та цяла неделя!
Напоиха добре репортерското братство, отвори се едно време – само за празнуване!
Празниците започнаха повече от скромно – „Малката Рижа в ареста за ЧРД” – отбелязва в кратичко антрефиленце „ТЕЛЕГРАФ”. Известен под тоя творчески псевдоним бургаски мушморок откраднал нечий мотор и съдът решил да го прибере на по-сигурно място, за да не избяга с мотора.
Строго, но справедливо!
Не само престъпниците имат рождени дни – държавните глави – също! Президентът на Щатите Доналд Тръмп, да речем, „по време на служебен обяд получи торта от американски и сингапурски висши служители” – научаваме от „24 ЧАСА”. Не става ясно дали е почерпил, но тортата сигурно е влязла в работа.
Друг държавен глава, Владимир Путин, празнува в духа на славните руски традиции – поканил си гости и ги почерпил – „Путин празнувал със Си Цзинпин с водка и салам за мезе” – четем в „МОНИТОР”. „Няма да крия, изпихме по чашка водка, а за мезе си нарязахме някакъв салам” – обяснил руският президент пред информационните агенции. Не се е минало и без подаръци, само че в случая традицията е нарушена – „Путин подарил на Си Цзинпин руска баня” – според „СТАНДАРТ”. Не че го е поканил на баня, а му я подарил цялата – да си я построи където си иска в Китай.
На фона на мизерното празнуване на световните лидери нашият празник направо е трепач! Започва се, разбира се, със скромни подаръци – след посещението си в Турция нашият премиер „получи от турския премиер подарък ваза” – извежда в заглавие „24 ЧАСА”.
Да не си помислите, че с това се е свършило – ако си мислите така, значи сте пропуснали празничния „СТАНДАРТ”!
„Рицарски орден за ЧРД на Борисов” – започваме още от първа страница. Орденът, връчен от патриарха на Йерусалим, е „за заслуги към православието”, но ние си предпочитаме рождения ден. Защото всенародните и международни празници продължават – „Ципрас го поздравил за ЧРД минута след полунощ на 13 юни” – продължава и репортажът, а „Президентът Ривлин му изпя Happy Burthday”!
Има и торта, разбира се, да не пропуснем и новината от „24 ЧАСА”, че „Атмосферата ще направи още по-празнична народната певица Николина Чакърдъкова със своя ансамбъл”.
Ансамбълът, естествено, изнася представление за българските евреи в Израел, но това е маловажно за родната винагивярнанапартията (отдавна не сме използвали тая дума) преса.
А най-голямата изненада предстои – човекът, който искаше да вкара Бойко Борисов в затвора, който го наричаше с разнообразни имена, пред които в телевизиите слагат червена точка, и който бе осъден от рожденика за клевета само преди година, му изпрати поздравителен адрес – „Да управляваш е жестоко занимание, защото никога няма всеобщо доволство от властта. И най-добрият управник е обект на критики и недоволство. И затова е важно да търсиш баланса и равновесието, а не разкола и разделението на обществото. Ти доказа, че си овладял това трудно изкуство. Нека бъде така и занапред!”.
Като изключим, че думичките „баланс” и „равновесие” значат едно и също, само че на различни езици, е грамотно написано.
И би трябвало – г-н Волен Сидеров все пак е дипломиран богослов!

Учете се, мили деца - ей тъй са прай вестникарска, бизнес и дори политическа кариера!

Няма коментари:

Публикуване на коментар