сряда, 11 април 2018 г.

ВРЕМЕ ЗА ЛЮБОВ



Пролетта пукна, птичките запяха, камбаните забиха, преизпълнихме се с топли чувства към ближния – дойде сезонът на любовта!
Любовта е навсякъде около нас – погледнете в тревата как божите кравички крачат две по две, погледнете към гнездата, където щъркелите тракат един до друг, погледнете към футболния терен след вкаран гол – там такава любов бушува, че да се чуди човек защо напоследък според учените сме почнали да намаляваме.
„ТРУД” цитира едно такова проучване – че според изследване на БАН след двайсетина години става страшно – „Топим се до 6 милиона души”! „СТАНДАРТ” е чел същото проучване, само че според него „Топим се до 5,3 милиона”…
Някой да дава още по-малко? Не? Продадено!
Едно обяснение за застаряването не само на нашата нация, ами на целия ни стар континент въпреки всички мерки, които се вземат, можем да намерим в „ТРУД”. В приятелска среща, играна в Женева, „мегазвездата на „Реал” получи поредна доза френска любов”…
Някой все пак трябва да обясни на списователя, че в Женева живеят швейцарци, така че ако става дума за зрителска любов – тя е швейцарска. А ако става дума за друга – да му обясни какво е това – френска любов…
„Бистришките тигри” играят на сигурно – преди да напишат нещо, са успели са да са проверят  някъде, че половете били цели 31 на брой, за да могат във фейсбука си, цитиран от „МОНИТОР”, след като изброяват поне половината от тридесетте,  компетентно да заключат, че „Венци Стефанов е джендър”. Собственикът на „Славия” рекъл нещо напреки на тигрите и те, като истински интелектуалци, вместо стандартно, в духа на славните български футболни традиции, да му отговорят, че е в пети клас, използват нововъведените думи в българския език.
Каквото и да говорим, нивото на българския футбол се издига, ако не иначе, то поне в езиково отношение!
А иначе – че намаляваме – намаляваме. И няма как да е иначе, след като според „СТАНДАРТ” „Манията по смартфона разделя влюбени”.
Проучване на производител на тия ужасни машинки доказало, че „повече от половината от анкетираните споделят, че половинките им са ревнували от техния смартфон”. И няма как да бъде иначе, след като „19 процента го посочват за своя сродна душа”. Да си носиш сродната душа в джоба е прекрасно – нищо не иска, освен да є боднеш вечер зарядното, не капризничи, не я боли главата, само трябва да є пазиш дисплея, че е чуплив. Как да не ревнува човек от джобната сродна душа!
По празниците вестниците се пълнят с жития на светии, рецепти за агнешко и други богоугодни четива, но „ТРУД” е над тия баналности – от него научаваме друга радостна вест – „Бойко Борисов стана „Ангел на благодарността”! Всичко друго бяхме очаквали, но – ангел?
Слава Богу, оказа се, че това било статуетка, която фондация връчва на заслужилите към центъра за ин витро процедури. Можете ли да си представите каква суматоха би настъпила, ако при официални посещения премиерът не просто слезе по стълбичката от самолета при почетната рота, ами направо излети и направи почетно кръгче над нея, разперил широко ангелските си криле!
А внимателният, дори и не чак толкова внимателен поглед към първа страница на „СТАНДАРТ” ще ни помогне да разберем, че правителството мисли за нас и нашето размножение – предвиждал се „Вечерен час на морето”. Каква любов, какви звезди, каква романтика – като човек трябва да си поглежда часовника непрекъснато, ще кажете. Нищо не разбирате от демография, ще ви каже правителството - защото вечерният час по курортите щял да бъде само за музиката на открито. И – от два до четири следобед.
А какво да прави човек, когато дискотеката лопва кепенците в десет вечерта?
Ех, не схващаме ние тънкостите на нашата демографска политика – по-тънка от английската!

Няма коментари:

Публикуване на коментар