вторник, 27 февруари 2018 г.

ФЕВРУАРИ, МЕСЕЦ МАЛЪК


Февруари може и да е малък, но съдържателен месец – през него се тричат кучета, два пъти се празнува Зарезан, веднъж – някой си Валентин, има си и ден, набеден за джендърден, изобщо – нищо чудно, че в замайването и омайването някои неща се пообъркват!
„22-годишен мъж за малко да стане Мис Казахстан” – твърди „24 ЧАСА”. Противниците на конвенцията могат да спят спокойно – казахстански младеж изпратил за конкурса снимки, гримиран като брюнетка, за да докаже, че „масово момичетата изглеждат по един и същи начин – с еднакъв грим и еднакви прически”. Оказал се прав – преборил около 4000 кандидатки и бил класиран за финала!
Февруарското замайване очевидно е глобално като затоплянето – според информация на „МОНИТОР” „Лидерка на #МеТоо обвинена в сексуален тормоз”. Изведнъж четири години по-късно някакъв красавец си припомнил как тя го „галила по гърба с ръка, пипала му задните части” и така нататък. Ами – стават такива работи, като не се сещаш да тормозиш сексуално, теб ще те изтормозят!
Междувременно социологията също се включи в борбата срещу Истанбулската конвенция – според данни на „МОНИТОР”, „7 % от мъжете смятат за нормално да бият жените си”, а според „СТАНДАРТ” „63 % са против приемането на Истанбулската конвенция”. Дотук – добре, но се оказва, че не само, че не ни харесва тая хартия, ами имаме и други желания – „Българите искат втора кабинка на Банско”. Нерде Стамбул, нерде Банско, би рекъл някой наш сънародник на майчиния си език, но социологията е сериозна наука – срещу нея не може да се рита, особено, когато защитава правилните позиции.
Замайването за съжаление обхваща и сериозни държавни служители – полицаите започнаха да твърдят, че срещат привидения! „Ром от Ихтиман получил инфаркт часове преди акция на полицията” – четем в „ТРУД”. По време на полицейска акция човекът починал, а роднините му обвинили полицаите, че са го блъснали и той се е ударил. Всъщност според съдебните медици ихтиманецът бил „починал от инфаркт, получен часове преди полицейската акция”. Дотук – добре, но четири реда по-нататък „от полицията бяха категорични, че не са ходили на неговия адрес, а на съседен и не са имали физически контакт, а само визуален”. Паранормално явление – да установиш визуален контакт с отишъл си от тоя свят преди часове!
Краткият месец побърка не само хората, ами и машините – на нещастната ни здравноосигурителна система не є стигат докторите, ами вече и „Роботът Да Винчи точи здравната каса” – твърди „ТЕЛЕГРАФ”. Гадинка – да му извадят щепсела, та да види той как се доят клинични пътеки! Защо не вземе пример от китайските роботи, прославени от „ТАБЛОИД” – „Секс куклите вече мият чинии”. В смисъл – че като є рече човек да иде да включи съдомиялната, куклата изоставя преките си задължения и с радост отива да натисне копчето.
Ако искате да разберете защо нещата в парламента понякога ни изглеждат странни, прочетете „ТРУД” – „Среднисти шетат в Народното събрание”. Не става дума за деня на отворените врати, когато човек може да отиде да удари и той един звънец, ако му се чака на опашка – става дума, че като нещатни сътрудници „среднисти консултират народни представители в областите право, икономика, местно самоуправление, информационни технологии”. Депутат от „Обединени патриоти”, да речем, бил консултиран по информационни технологии от младеж със „средно средно образование” – точно така си пише. Очевидно средното средно е на мода – бургаски предприемач със средно образование, но лидер на „Средна европейска класа” консултирал пък коалиционните политики. Завършила гимназия, надяваме се с отличие, консултира по правни въпроси депутат от ГЕРБ и така нататък...
Е, това обяснява много неща – няма да се оправ­даваме само с краткия месец, пълен с поводи за  омайване и замайване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар