сряда, 27 септември 2017 г.

КАКВО СТАНА С НИБИРУ?

в. "Стършел", бр. 3713/29.09.2017 г.

Има нещо сбъркано в датите – както и да ми го обясняват с календара, никога няма да разбера защо октомврийската революция се пада през ноември, а октоберфестът – през септември.
За щастие тия въпроси не вълнуват българския вестникар – „МОНИТОР” ни осведомява за ново бирено постижение на немската наука – знаменита фирма за спортни обувки създала „специални кецове, действащи като защита срещу пръски от пиво и повръщано в чест на феста”. Знаем, случва се да попрекали човек с честването, но за пръв път чуваме, че в чест на нещо може и да се драйфа.
В затишието около празничните отпътувания „ТЕЛЕГРАФ” също се посвещава на хапването и пийването – само в един брой кулинарните теми (без да се броят готварските рецепти) се прескачат като бълхи. Започваме, естествено, с нашите звезди - „Владо Николов яде краставица от боклука”. Слава Богу, националът не е изпаднал дотам, че да рови по кофите, а тайничко от други участници в интелектуално шоу омаал изхвърлено парче краставица, с което предизвикал гнева и завистта на по-недосетливите прегладнели участници.
Вокалистът на Хелоуийн пък гордо заявява: „Ям български люти чушки в Тенерифе”. За да не си помислите, че е на специална доставка – комшиите българи го снабдявали.
Трета звезда – ливански певец „Любува се на „Ал. Невски” от прозореца, нагъва кашкавал”. На това му се вика културен туризъм – хем гледаш, хем ядеш. И не просто ядеш – нагъваш!
Затова никак не се изненадваме на следващото откровение= „Китайци луди по шкембе чорбата ни с чесън”. Китайците били толкова луди по шкембето, че само за първите шест месеца туристите били с петдесет процента повече.
Няма лошо – нека ядат, че краят на света пак се задава – „Планета удря Земята на 23 септември” – твърди телеграфното издание. Естествено, става дума за планетата Нибиру, която, ако се вярва на календара, вече би трябвало да ни е треснала, само че май пак е отложила края на света до следващото вестникарско пророчество.
Като си говорим за пророци, няма как да не си спомним за Кашпировски – човека, който можеше да ни излекува по телевизията или поне да накара водата в чашата да заври, та да си направим чай. Този път според „ТАБЛОИД” той се е забъркал в политически прогнози – „Кашпировски предсказа загуба и инфаркт за Меркел”. И не само това – като получела инфаркта „Лекарите ще злорадстват за бедата є и практически няма да є окажат нужната помощ”.
Меркел спечели и не получи инфаркт, а Кашпировски отново се скри в паралелната си вселена. Колкото до прогнозите – те са във вчерашния вестник, в днешния – ще честитим на победителите!
През седмицата някой, пожелал да влезе в новините, обиколи вестниците и телевизиите, за да се възмущава, че „Декамерон” се изучавал в осми клас, а класиката на Бокачо си била чиста порнография.
Без да сравняваме качествата на дебелото томче с днешните парцаливи вестници, все пак бихме искали да му обърнем внимание върху пат­риотичната инициатива на „СТАНДАРТ”, който след като прослави чудесата на България, се е заел с нещо като решаване на демографския проблем. Или поне – с нагледно обучение как би могъл да се реши. Отваряме страницата с малките обяви и четем:. „Русо коте, ненаситна, всички екстри”. „Секси, похотлива с терен”. „Майсторки от класа, без цензура, пълна програма”. „Сочно дупе, едър бюст, Глобул”  Това, с Глобула, не го разбрахме много, предполагаме, че е предупреждение абонатите от другите телекоми да не се обаждат.
Що за дискриминация! Спи ли Комисията за защита на конкуренцията?

Добре би било планетата Нибиру да поизбърза, че работата съвсем отиде на омазване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар