сряда, 13 септември 2017 г.

ИЗВЪНЗЕМНИ И ЧИРПАНОПИТЕЦИ

в. "Стършел", бр. 3711/15.09.2017 г.

Всички знаем защо в Чирпан водата се не пие и желязно спазваме това правило. Само че младото поколение все пренебрегва мъдростта на предците и си плаща затова!
Американците направиха сума ти сезони на „Бягство от затвора”, сценаристите измислиха всякакви врътки на сюжета, но направо им е бедна фантазията, за да измислят бягство, поне отчасти напомнящо на нашенско. Всичко започва съвсем по правилата на жанра – „Затворник бяга с въже от чаршафи” – отразява бягството „24 ЧАСА”. Осъденият – точно като на кино – изчакал да стане четири сутринта, когато дори охраната заспива, изкривил решетките на прозореца, усукал чаршафите, спуснал се тихичко от втория етаж и духнал към свободата. И тук иде родният български оригинален принос към световната кинокласика – издирващите го полицаи открили беглеца „в дома му, във видимо неадекватно състояние. Преди да се прибере в жилището си, се почерпил”... Това на холивудски сценаристи ще им хрумне друг път!
Ами това – „Мъж под домашен арест пленил девойка”? На човека му станало скучно да седи сам вкъщи, затова взел, че и той си арестувал момиче, да му прави компания в скучния арестантски делник.
Невероятно, нали? Обичаме невероятностите - ето затова с пълно доверие се отнасяме към твърдението на „ТАБЛОИД”, че „Ората сме чеда на извънземни”. Според вестника това било „Стряскащо разкритие на Ванга”. Прераразказът на откровението на пророчицата пред „съседско момче, което по онова време тъкмо навършва пълнолетие”, странно напомня на едно филмче, въртяно по „Дискавъри”, но там сигурно некоректно са ползвали видението на нашата Ванга без да цитират източника.
Твърдението за извънземния ни произход, разбира се, влиза в известно противоречие с тезата, че първият човек се е появил край Чирпан и си е оставил там зъба, но „24 ЧАСА” не си оставя магарето в калта и гордо съобщава: „Зъбът на чирпанопитека и вестник „24 часа” изложени в нов музей в Чирпан”. Има и снимка на зъба – няма нито един кариес!
Междувременно политическият сезон започна и страстите кипнаха като първа пяна в тенджера с телешко варено – „СТАНДАРТ” гордо цитира премиерския призив към опозицията: „Борисов към Нинова: Откажи се три пъти от Сатаната”. Знаехме си ние, че на Корни не є е чиста работата, ама чак дотам никога не бяхме предполагали!
И, тъй като е още топличко, хората си пускат из фейсбуците снимки от почивките, снимки с децата, снимки с любимците, ето – човещина, и г-н Борисов си е сложил снимка с кучето. И предизвиква неистовия възторг на „24 ЧАСА”: „Бъки на Бойко Борисов събра 1300 харесвания за час”. Лайкчета валят едно след друго, но това не стига на всекидневника, нужно е още поне едно доказателство за признателността му към правителството и рекламите на европроектите – в случая се притичва на помощ анонимна женица, написала коментар под снимката: „Нашия единствен сърцат и земен Премиер, но може, гордостта на нашата държава!!! И достоен пример за подражание на подрасващите по-млади български политици!!! Дай боже бог да Ви закриля, пази и бди над вас и народа ни!!!”... Запазваме правописа на оригинала, защото показва изключителна емоция, като само бихме искали да отбележим, че думата „Бог” би трябвало да се пише с главна буква, а думата „премиер” може да започва и с малка.
На всички леко пресолили манджата в старанието да се харесат комуто трябва, препоръчваме изключително поучителното четиво на „ТАБЛОИД” „Защо не бива да се пикае в басейна” – може да ги наведе на някои размисли.

Едно извънземно никога не би направило това в басейна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар