понеделник, 14 август 2017 г.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

в. "Стършел", бр. 3706/11.08.2017 г.

Мрем да даваме полезни съвети! Вестниците са пълни с рецепти за по-добър живот – готварски, за отслабване, против запек, против обратното на запек, за креватни подвизи и за излавяне на кръшналите.
Затова без никаква изненада откриваме рецепта за щастие още на първа страница на „ТРУД” – „Бойко Борисов към младите: Харчете толкова, колкото изкарвате”.
Странно звучи тоя съвет в страна, в която населението се изхитря да харчи двойно повече, отколкото получава по ведомост, но ако младите го последват, със сигурност ще просперират в живота, за разлика от банките, които няма да има кого да дерат с нови лихви, такси и глоби за закъснения.
Още по-полезно откровение следва на вътрешната страница – „Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим”. Ние се чудехме защо не успяха тоя път, то какво било! Не че нежеланието си личеше много, дори напротив – според Сметната палата, цитирана от „OFF news”, „ГЕРБ похарчили 1.7 млн. лв. за президент”.
Скъпичко им е излязло да скрият нежеланието си. Колко ли биха се отръскали, ако бяха искали да спечелят? Всъщност – не те са се отръскали, а ние – защото тези близо два милиона са от партийната субсидия, която пък се плаща от нас, макар нас никой не ни е питал искаме ли или не да я плащаме и искаме ли или не някой да спечели.
Май и други участват в избори, без да искат да ги спечелят – според „СТАНДАРТ” един от кандидатите за шеф на БНТ малко шикалкави у лево – „Кошлуков намигна на Гарелов”. Е, не в оня смисъл, само дето се включил в подписката, подкрепяща кандидатурата на г-н Гарелов. Запитан от какъв зор подкрепя конкурент, г-н Кошлуков отговаря искрено и лично: „Подкрепям и желая успех не само на него, но и на всички останали кандидати”... В смисъл – че пожелава успех не само на двата отбора, ами на всички едновременно! То бива, бива да се следват премиерските препоръки, но чак толкова буквално не бяхме очаквали!
Междувременно опозицията не спи, а за бой се стяга – „Нинова яхна колело, зове хиляди на Бузлуджа” – тръби „СТАНДАРТ”. Забележителен е екологичният подход на новото ръководство на лявата партия – бившият є председател бръмчеше с мотоциклет към Стара планина. За президентските избори г-жа Нинова предпочете по-екологично возило – кон. А за събора – хептен екологично – велосипед! С какво ли ще ни изненада на следващите избори – с тротинетка?
Но политиката излезе в отпуск, който можа се изнесе към морето, а „МОНИТОР” се погрижи да ни плесне през муцуните с още един полезен съвет – как на плажа да си скриете телефона така, че да не ви го задигнат: „Летовници крият скъпи телефони в мръсни памперси”. Технологията е проста – мушвате телефона в памперса (чист, разбира се), и увивате пелената така, сякаш отрочето току-що я употребило и я е направило напълно неизползваема. Неволята учи – а крадците по нашенско очевидно са тъпи, защото изобщо не им прави впечатление, че напълненият памперс е оставен върху плажната кърпа...
Е, не само у нас се краде – и по света свиват всичко, което не е добре заковано! „Мадона спря търг с нейни крадени гащи” – информира ни за потресаващото събитие „ТЕЛЕГРАФ”. Ами – като не се е сетила да ги увие в мръсен памперс – така ще е!
 Но лятото не е само кражби и грабежи – то е и сезонът на удоволствията – за всички живи същества, разбира се. Затова „МОНИТОР” ни въвежда в света на животните с рубричката „Сексуалност под черупката”: „Австралийски учени са прибегнали до използване на сексиграчки, за да предизвикат ерекция при мъжки костенурки” – съобщава ни конфиденциално изданието. Ученият, на когото хрумнала гениалната идея „провеждал стимулиране върху долната част на корубата на костенурката”...

Стреснати, трогнати и очаровани от напредъка на науката, не ни остава нищо друго, освен и ние да пожелаем успех и на двата отбора!

Няма коментари:

Публикуване на коментар