сряда, 10 февруари 2016 г.

ВЕДНО ДА КРАДАТ ЖИВИ И УМРЕЛИ

в. "Стършел", бр. 3629/12.02.2016 г.

За мъртвите – или добро, или нищо, но това нашите са си бамбашка! И от Оня свят се изхитрят да крадат, нихната верица!
Не вярвате? А какво ще кажете за това – „Мъртви подават заявления за гаражи” – в „24 ЧАСА”?  Черно на бяло си го пише – „Покойници са депозирали заявления, че искат да им се удължат разрешенията за гаражи в кметството на пловдивския район „Южен”!
„ТРУД” също разобличава коварните таласъми – „С име на мъртвец регистрират коли”. Някакви се изхитрили да свият фирмените и лични данни на русенски бизнесмен и тихичко извършвали покупко-продажби на коли от негово име. Човекът обаче взел, че починал, без да ги предупреди, и те продължили, докато полицията се заинтересувала от паранормалното явление. Дописката завършва с нещо като насърчение за един от мушмороците – единият се оказал „добре известен на полицията” – то кой ли вече не е известен на полицията, но другият – „се оказал с чисто съдебно минало, но с талант за криминалния занаят”. Дето се вика – действай, младежо, иде ти отръки!
Това, краденето, се оказа заразително – даже едрият рогат добитък прихваща от нас! Любопитстваме да научим от „ТЕЛЕГРАФ” защо така, нашата пенсионна възраст става все по-недостижима, а „Пенсионират кравите на 20 години” и попадаме на странно явление – оказва се, че нашите крави поне за пред Европа са безсмъртни  - или поне си има научно обяснение – „марките на вече умрели животни се слагат върху новородени”, за да се получават субсидии.
Но какви ти крави – и неодушевените предмети гледат да отмъкнат нещичко – доказва го покойната от месец и нещо Свиленградска митница! „Закритата митница с нова сграда за 20 млн. лв.” – съобщава „ТРУД”. Любопитно е названието на европрограмата, по която са дръпнати париците за толкова крадливото, че чак закрито заради това учреждение – „Втори проект за улесняване на търговията и транспорта в Югоизточна Европа”. За първия изобщо не питаме – той сигурно се е казвал „Дай 100 евро за улесняване на търговията и транспорта в Югоизточна Европа”...
 На покойния русенски бизнесмен със сигурност му е провървяло – откраднали са му само името. Виж, на певеца Милко Калайджиев всичко мило са му свили – в специализираните магазини вече се продава „Секс кукла Чичо Милко” – продуктово позиционира артикула „ТРУД”. В дописката си има и онова, на което в казармата му казваха тактико-технически данни: „Надуваемият свиленградски славей е с емблематичния си мустак, има буйно окосмени гърди, но е висок едва 1,60 м.”... За по-голяма естетическа наслада надувният космат славей е придружен от рекламно стихотворение:
„Чичо Милко е скръвясали очи,
пил е до зори,
но още е готов здраво за любов...”
Не стига, че са свили на човека самоличността, мустака, окосмяването, ами „Чичо Милко е лишен от мъжка мощ и има само отвори за поставяне на”... Пропускаме това, което се препоръчва да се постави в предвидливо оставените отвори.
Тука е така – всичко, което не е добре заковано, се краде!
То се видя и по евродоклада – докладчиците тръп­нат, друг път не видели ведно да крадат  живи и умрели!Няма коментари:

Публикуване на коментар