сряда, 12 август 2015 г.

ОБИЧАМЕ ДА НИ ОБИЧАТ!

в. "Стършел", бр. 3604/14.08.2015 г.

Нас май всички ни обичат – също като Реймънд от сериала.
Поне според „ТРУД“ - може би си спомняте, че преди четири години тогавашният председател на Европейската комисия Барозу като не знаеше вече как да изрази възторга си от всестранния ни възход, хвана менюто на ресторанта и под разчертаната от г-н Борисов схема на бъдещите магистрали собственоръчно написа: „Барозу (и нарисува сърчице) България“...
Радваме се да научим, че и наследникът му на високия пост не е безразличен към нас – или поне към по-видни наши представители. „Юнкер си даде сърцето на Борисов“ - твърди трудовото издание. За доказателство – отново факсимиле, за да може да сравни драгият читател подписа на г-н Юнкер преди и след – преди – просто драскулка, сега – с добавено сърчице...
Все в тоя ред на мисли се сетихме на какво замяза подписът на бившия гръцки финансов министър по време на преговорите за дълга, но тъй като вестникът се чете и от лица под 18 години, няма да кажем на какво.
Освен международната общественост да се сещаме кой друг ни обича?
Естествено – нас родната полиция не само ни пази, но и оттатък!
КАТ ни пита пием ли вода“ - умилено съобщава „СТАНДАРТ“. Подозрителните ще рекат – преди питаха само за водка, сега – и водата ли ще е повод за глоба, но ние ще подминем тоя провокационен въпрос с презрение, защото се натъкваме на ново доказателство на КАТаджийската любов към нас - "Духаме на КАТ само пред камера" - изумява ни „ТЕЛЕГРАФ“. Очевидно след екшъните с арести на едри и дребни бандюги и абсолютни престъпници (до доказване на противното), меверейските кинодейци са решили да експериментират с филмчета 18 +. Да им пожелаем успех!
Като си говорим за порнография, няма как да прескочим странната публикация на „СТАНДАРТ“, посветена на избора на нов омбудсман.
Мая дарява щастие на бездетни майки“ - твърди на цяла страница винаги правилно ориентираният вестник под обещаващато заглавие „7 неща, които не знаете за Мая Манолова“.
Г-жа Манолова тайно и анонимно от години подпомагала нищо неподозиращи бездетни двойки да се сдобият с деца – плащала ин витрото. Дори „проплакването на бебета близнаци вече е факт“.
Много хубаво, разбира се, от страна на г-жа Манолова, много странно как будните стандартни репортери са се сдобили с тая строго пазена тайна, та да я пльок­нат на неделната си страница.
От текста може да се научи също, че омбудсманът е редовен кръводарител, вярваща християнка, „но заедно с това уважава традиционните празници на други религии“, „80 % от костюмите на Манолова са на български дизайнери“, гледа мушкати на терасата, знае „14 вида хоро“ и бърка постни манджички, когато е вкъщи.
Пропуснато е да се спомене къде точно си държи ангелските криле – в гардероба или на закачалката в антрето – може ли така!
Предполагаме, че заради ангажимента с репортерката на „СТАНДАРТ“ г-жа Манолова  е пропуснала събора на Бузлуджа, но 50 000 привърженици на партията є и този път организирано не го пропуснаха.
Червените изпиха 20 000 бири и поеха към местния вот с нови лица“ - резюмира събитието „ТРУД“.
Как да не се сети човек за знаменитата телеграма „Графинята тича с променено лице към езерото“!
Прочее - товарете портокалите в каци!


Няма коментари:

Публикуване на коментар