сряда, 4 декември 2013 г.

ТИ СИ ПЕТИЯТ!

в. "Стършел", бр. 3518/06.12.2013 г.

Не че не си го знаехме, но друго е човек да го прочете във вестник! "22 % от българите имат психични разстройства - това са 1 610 000 души. Едва една пета от тях са получили специализирана помощ..." Официални данни, цитирани в "ПРЕСА". Не бързайте да се залепвате на прозореца, за да броите дали всеки пети не си говори сам - самокритично погледнато, може точно вие да сте петият! По-добре си отворете вестника и се опитайте да броите там.
Една и съща полицейска акция довежда до раздвояване на възприятията - според "СТАНДАРТ" полицаите "Хванаха Крокодила по бели гащи"; според "МОНИТОР" "Барети закопчаха Крокодила в черно БМВ"... Очевидно единият от вестниците е гледал негатива, но можем да допуснем и хипотезата, че преследваният си е карал колата по гащи.
Гащите? Любима тема на жълтеникавите всекидневници - "ТЕЛЕГРАФ" разравя фейсбуците на по-известните, за да ни покаже снимки, които те сами са си правили в огледалото - "Валери събува гащи, Азис заголва дупе".
Можем да забележим девиации и сред кандидатите за нашата електорална любов - новото Яне, г-н Бареков, споделя в "ТЕЛЕГРАФ" как "Преди време ми казаха, че човек всеки ден е носел на Цветан Цветанов по 600 000 лева от Капитан Андреево"... Кой? Кой му е казал? Тоя въпрос - "Кой?" от половин година насам е мръсен. Все пак - ако контрабандистите си плащат в стотачки, ежедневната вноска може да се смести в средноголям куфар. Ами ако са нямали едри? Разобличителят подминава тоя технически проблем и продължава с разобличенията - "За един министър-председател се говори, че е взел от хората 4 милиарда лева"... Ако и на него са ги носили всекидневно, би трябвало да е с ТИР - падат се по около три милиона на ден от управлението му.
Но тяхната се свърши - спете спокойно деца, "Нямаме право да върнем държавата в ръцете на тези "мутри", които управляваха през последните години"! Изявлението за "24 ЧАСА" е на бивш министър-председател, но не оня, милиардера, а друг. Който пък очевидно има мания за преследване - в цитирано от "ТЕЛЕГРАФ" телевизионно интервю г-н Станишев обяснява как "Ударни групи искали да бият депутати и министри". Ако е вярно, групите са пристигнали с голямо закъснение - тарабата пред Парламента бе бутната от съмнителните индивиди по време, когато в сградата освен охраната са само чистачките. И това ми било опозиция! Един метеж да не могат да организират като хората!
Но за това си има логично обяснение - "ПРЕСА" тревожно алармира, че "Никой не контролира качеството на ракията". Втасахме я! А на мезето? И там проблемите са сериозни: "Бръмбар оцветява луканката" - твърди "ТЕЛЕГРАФ". Стрити сушени бръмбари от вносна порода давали на луканката по-търговски вид. Ето защо на всеки пети му пее славейчето! Като ядеш бръмбари, какво искаш да имаш в главата!
И стига сме се броили до пет - защото изведнъж ще стигнем до неприятни заключения - според "24 ЧАСА" на среща с медиите самият президент заявил: "Две години чакам някой да ми зададе въпроса за снимката с Бойко Борисов"... Правителства падат и се качват, половин година из София се вихрят бурни страсти, хората аха - да се хванат за гушите, държавата пука по шевовете, а главата є втора година не може да спи спокойно, защото иска да ни обясни, че "Бойко Борисов не ми дърпа ушите, а ми бръкна в окото"... Ехо, има ли пилот в самолета?
Да не се отчайваме - корабът потъва бавно, има време за още по едно менте с бръмбари, хич да не ви пука, вече няма какво да се направи - според "МОНИТОР" дори "Спирането на вредните емисии няма да оправи климата". Но пък това си имало и положителните страни - "Глобалното затопляне увеличава бюста"!

И това го бяхме забелязали, но мислехме, че е от силикона. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар