сряда, 11 декември 2013 г.

ПРЕДПРАЗНИЧНИ СВИНЩИНИ

в. "Стършел", бр. 3519/13.12.2013 г. 

Наближава краят на годината и започват годишните класации - за футболист, спортист, мъж, жена, класикът би добавил: "хермафродит, звяр или риба", но за съжаление все още никой не се е сетил да погледне към класиката и обогати палитрата класации, та засега се задоволяваме само с тия, стандартните.
Имаме си и класация за банкер на годината. След като имаме банки - защо да си нямаме и такава! Имаме си и абсолютно независима, обективна и добросъвестна журналистика!
От първата си страница "МОНИТОР" ни радва с мустаката снимка и заглавийце "Цветан Василев с приза "Банкер на годината". Има и отправка - подробности - на девета страница.
Дето се вика, на наградените - честито!
"СТАНДАРТ" обаче изглежда е изпратил репортерите си на друго тържество  - според него не г-н Василев, а "Гаврийски е банкер на годината". Подробности - също на девета страница.
Кво става? Ровим из вестниците, попадаме на "ТРУД" - и според него "Гаврийски - Банкер на годината". "Банкер" е дори с главна буква!
Добре че банкерите не си купуват и футболни отбори - така и нямаше да разберем кой е станал шампион...  Всъщност, един май си купи вече - ако доживеем до пролетния полусезон, голям джумбуш ще падне!
Ето че пак заговорихме в бъдеще време. Обичаме го ние това време! На някои от нас целият живот премина в него - така си и живяхме, без да гледаме в сегашното, втренчени в светлото бъдеще! Затова с възторг се хванах за една добра новина в сегашно време - "Бареков взема 29 млн. лв. от ГЕРБ, дава ги на бедните" - топли душиците ни "СТАНДАРТ".
Евала, прочее - само така - тъкмо по празниците бедните да се облажат мъничко! Тъкмо да се зарадвам, и ето - разочарование - от по-дребните буквички се разбира, че става въпрос за стандартното българско бъдеще неопределено време - "Ако спечелим изборите, ще приберем обратно 29-те милиона партийна субсидия на ГЕРБ..." Ако има избори, ако ги спечелим, ако доживеем...
Виж, правителствените партии са по-хард - те наистина дадоха по нещичко - отрязаха си по левче от държавната субсидия, за да ни покажат, че месо от себе си ще режат, но ще ни изведат на Горната земя... А на популистките призиви да си отрежат по още мъничко, на цяла страница в "СТАНДАРТ" отговаря г-н Антон Кутев  - "Партии без субсидии е краят на демокрацията"!
Бедната Англия - в нея демокрацията очевидно отдавна е отгърмяла! Ако се вярва на информацията от "24 ЧАСА", там "Държавата не плаща на глас, а покрива само някои административни разходи, но само на партиите, които са в опозиция"...
Очевидно там демокрацията хептен е гръмнала, та изтрещяла - как така управляващо мнозинство е гласувало подобен закон, умът ми не го побира!
Но да не забиваме в политиката - пред Коледа по-голямо вълнение и умиление предизвиква всяка снимка на прасенце във вестниците! Поглеждаме в "ТРУД" - пред копанките сa събрани цели три! И като си говорим за субсидии, нека прочетем какво пише под картинката: "Брюксел ще дава евросубсидии и за осветление на свинете". Защо? Защото "удължаването на светлинния ден ще подобри хранителната активност на свинете за угояване..."
Пък по избори току някъде спре токът, та угаснат лампите баш, когато не трябва...

Ама това са други свинщини, да не си разваляме настроението преди празниците!

Няма коментари:

Публикуване на коментар