сряда, 4 септември 2013 г.

ЛЯТНА СМРАД

в. "Стършел", бр. 3505/06.09.2013 г. 

В топлото човек трябва да бъде внимателен - каквото и да забрави извън хладилника, веднага се умирисва. Усеща се и по вестниците - още неотворени, и вече ти се иска да ги затвориш.
Неочаквани географски и исторически открития заваляват от съвсем неочаквани посоки - докато проф. Овчаров е зает с летните разкопки, успешно го заместват други, непрофесионални откриватели - "Швейцарците са немци, откри Стойчо Стоев" - твърди "СТАНДАРТ". Не бива да се присмиваме толкова на човека - все пак той е футболен треньор, а не политик. Виж, политиците не си играят с толкова малки държавички - професионалният патриот г-н Сидеров директно отсича, че "Русия е наше чедо". Милото ни чедо, то расло, расло, та се забравило! Не г-н Сидеров, а нашето свидно руско детенце...
В отсъствие на професионалния откривач, г-н Бойко Борисов, според "ТРУД" "Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разглежда високите цели 3 метра стръкове канабис в новооткритата фабрика за опиати..." Няма снимка от прерязване на лентата, очевидно на главния секретар все още му липсва опит.
И докато други вече са направили своите открития и бързат да ги споделят с широката публика, други все още са на път - "Валери Симеонов търси патриоти" - уведомява ни отново "СТАНДАРТ". Дано ги открие по-бързичко, че изборите май вече се задават - във въздуха започнаха да намирисват всякакви екстравагантни идеи - според "ПРЕСА" "Софиянски дава партията си на протестиращи". Ей така - вади я от долапчето и я подарява на първия желаещ! Да си има, че в днешно време без партия си заникъде! Дори и бебетата вече започнаха да се организират - в "СТАНДАРТ" четем подкрепената с документална снимка информация "ГЕРБ и с бебешка организация".
Очевидно "ТРУД" има основание да твърди, че "Местят психиатрия в центъра на София"... Защото "според съвременните схващания психиатриите не трябва да се изолират в крайните квартали, а да са колкото може по-интегрирани в обществото"...
От това по-интегрирано - здраве му кажи!
Междувременно под мъдрото ръководство на все по-компетентното ни правителство жизненият стандарт очевидно се повишава - в Русе, ако се вярва на "СТАНДАРТ", "Ползват коприна за тоалетна хартия". Как си ти, бай Рокфелер! Вярно, от по-ситния шрифт става ясно, че шефове на шивашка фабрика решили да икономисат от тоалетната хартия за работничките, но това не намалява възхищението ни от постигнатото само за сто дни!
Понамирисващата лятна информационна сухоежбина не отчайва "ТЕЛЕГРАФ" - ровейки из странни сайтове, изданието се натъква на сензация - "Руснаци потрошиха мечка в Полша". Промъкнали се без билет в горски резерват туристи от Челябинск решили, че мечокът Самсон, изскочил от храстите срещу тях, е преоблечен контрольор и го счупили от бой... Ако не знаехме, че вицовете за железните перничани са заимствани от вицовете за коравите челябинци, сигурно щяхме да се вържем и да посъчувстваме на нещастното животно... А "24 ЧАСА" поради липса на друго, което да изскочи от храстите, умирисва душиците ни с "Поетеса се облекчава в храстите, охранител свети в интимните є части"... Поетесата, представена и като бизнесдама, присъства с двете си имена, любознателният охранител - с трите...
Имаше навремето нещо като етичен кодекс на медиите - сигурно и той е отишъл, надлежно употребен, някъде в храстите...
А според "МОНИТОР" предприемчив чех предлагал "Слонски изпражнения по интернет" - можело да ги изпратиш луксозно опаковани на някого, на когото гониш гарез.

По-евтино е да го абонирате за български вестник, ако питате мен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар