сряда, 7 август 2013 г.

НЕКА СЕ ОБИЧАМЕ, БЕЗ ДА СЕ СЪБЛИЧАМЕ!

в. "Стършел", бр. 3501/09.08.2013 г.

Най-после недомлъвките спряха! Най-после истината възтържествува! Най-после научихме кой иззад кулисите управлява нещастната България! Стига вече приказки за задкулисни олигарси - четете "СТАНДАРТ" - там всичко си е казано и доказано: "Сатурн - планетата, управител на България, излезе от ретроградност и тръгна в права на видимото си движение посока"! Посоката, права на видимото движение, може и да обърка несведущите в астрологията, но следващото разкритие заковава всичко на място: "Газовият гигант символизира институциите и държавната власт..."
Знаехме си ние, че сме въздух под налягане, но че и управителят ни е газов гигант (да не се бърка със земните - планетата с пръстена е такава) - научихме сега... Всуе се мъчите вие, с барабанчетата и голите красавици, по площадите - газовият гигант е решил съвсем друго и докато не влезе отново в ретроградност или не обърка посоката, каквото и да значи това, нямате никакъв шанс!
Стана дума за голи красавици, представляващи Свободата, която води народа до Орлов мост и обратно, да не мислите, че само ние ги забелязваме! Светът говори за нас и се е загрижил за съдбата ни - обръщаме следващата страница на "СТАНДАРТ" и с възторг прочитаме, че "Европа пита как е Свобода". Европа ще ни защити свободата и човешките правдини, да знаете! Е, на тоя етап се оказва, че Европа се е притеснила за съдбата на мечката Свобода от варненската зоологическа, залята от хулиган със синя боя. Животното така се стресирало от новия си цвят, че излапало пеликана от съседната клетка, неблагоразумно наминал да види как изглежда синя мечка...
Мечка да си на тия дни в България - тая слава дивна се носи из цял свят, та чак в страната на банките и шоколадите - "ПРЕСА" коректно ни уведомява, че "Швейцарска мечка идва да живее в разкош в Добрич"...
А нас - нас кучета ни яли. И не само това - ами и ни подяждат комшиите! Поглеждаме "СТАНДАРТ" и ужасени от вероломството четем, че "Турция ни изяде цацата". Милата трицонка, тя даже не можела да доплува до нашите земи, та да си я пръжнем ние - отивала за рибено брашно! Известно успокоение внася "МОНИТОР" - не само ние сме прекарани, но дори и градът, два-три пъти по-голям от България - "Ню Йорк остана без хамбургери".
Може да сме останали без цаца, но без идеи за референдуми - не! "ДУМА" веднага дава една - "БСП иска бърз референдум за водата в София". Вместо да мрънкат за избори по никое време, по-добре гражданите да се стегнат и да идат до урните да гласуват дали да се изгони конценсионерът или да остане. Предполага се, че новият, по-правилен концесионер вече дебне зад ъгъла заедно със спасението, разбира се.
Това ни напомни, че малко по-рано още по-авангардна идея изтресе в "ТРУД" социологът Кольо Колев: "Референдум за предсрочни избори е разумният изход". Рекъл го е малко усукано - "... да бъде предложен референдум в рамките на една година, на който суверенът - народът - да каже иска ли предсрочни избори или не".
Казано по-простичко - вместо да гласуваме, дайте да гласуваме дали да гласуваме.
Не знам защо, но ми се струва, че тая гениална идея е направо копирана от старата песен на Гошо Минчев "Нека се обичаме, без да се събличаме"...

Пък ще разчитаме на Сатурн да ни оправи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар