петък, 11 октомври 2024 г.

КОЙ ПРИБРА МАРКУЧА?

 в. „Стършел“, бр. 4072/11 октомври 2024 г.

В тая водна криза, придружена тук-там с наводнения,  хората са принудени да прибягват до крайни мерки!

„Прибра маркуча и извади дамаджаната“ – отбелязваедна от най-симпатичните „ТЕЛЕГРАФ“. До дамаджаната българинът прибягва по всякакви поводи, но столичният кмет е измислил революционно нов – „Терзиев лъска трамвая с ракия“!

Това поне обяснява приятния аромат, който се носи из трамваите в по-късните часове. На човек само от него може да му се замае главата.

Министрите обикновено не се возят с трамваи, но земеделският, г-н Георги Тахов, очевидно прави приятно изключение. Не е ясно с какво мият стъклата в брюкселските трамваи, но точно в Брюксел той събрал очите на българските журналисти, пред които според сайта „КЛУБ „Z“ заявил, че „У нас са внесени 2,6 млн. тона яйца от Украйна“. Ако сметнем, че среднобългарското семейство е от трима души, очевидно според министъра на семейство се пада да изплюска по един тон яйца само за половин година.

Множко идват, но нашата героична нация очевидно се справя!

А зад океана този феномен предизвиква и вълнение сред научните среди – „Учен от Харвард изяде 720 яйца и промени живота на всички“ – тържествува „СТАНДАРТ“. Както в доброто старо време учените са пробвали лекарствата първо върху себе си, така и храбрият харвардски докторант излапал 720 яйца за един месец, за да докаже, че изобщо не влияят на холестерола.

И така променил живота на всички по тая земя!

У нас „Топлофикация“ също прави чудеса, с които променя не само живота, но и смъртта на абонатите си! „Жена „възкръсна“, за да си плати 16 лева борч към „Топлофикация“ – възвестява чудото „24 ЧАСА“. Не бързайте да заключавате, че родните покойници са най-съвестните абонати на тоя свят – търсейки 16-те си лева и 19 стотинки адвокатите на топлото погнали децата на абонатката, като се опитали да убедят съда, че майка им е починала. Пък тя, напук на топлофикацията, си била жива. „Оказва се, че „Топлофикация“ може да прати някого в отвъдното по документи, както и да го възкреси, ако има да плаща...“ – е изводът на вестника. Поука: ако искате дълъг и вълнуващ живот, задлъжнейте на топлото с поне 16 лева!

Съвсем встрани от научните изследвания и необяснимите чудеса са родните политически размисли и страсти.

Независимият седмичник „РЕТРО“ недотам деликатно поднася клюкицата на седмицата – „Гюнер Тахир: Доган посягаше на жените на депутати и кметове от ДПС“. Като ще се хвърлят кафяви неща във вентилатора на предизборната кампания – поне да са истински кафяви и миризливи!

А още по-независимият „СТАНДАРТ“ цитира фейсбука на ексевродепутата Александър Йорданов: „Александър Йорданов изобличи жълтопаветната опорка срещу Пеевски“. Какво точно е написал г-н Йорданов за жълтопаветните опорщици? Ами – според вестника точно това: „Тезата им е комунистическа и сталинска дори - няма човек, няма проблем. Те настояват за „елиминиране“ на политик, който има доверието на гражданите, които гласуват за него. Връщат ни в мрачните 1944-1945 г. Това впрочем доказва, че противници на Пеевски са главно наследници на яки комунистически и ДС фамилии. Доказва, че е прав лидерът на „Новото начало“, когато показа на светло дерибеите в ДПС, каза истини за президента, подкрепи създаването на евроатлантическо правителство на България.“

Може би малко късничко се е ориентирал в ситуацията г-н Йорданов, г-жа Елена Йончева се оказа по-съобразителна и зае ДПС-мястото в европарламента. Но нищо – след няколко години пак ще има избори, една четка по патъците на новия делибашия никога не е излишна!

Да му пожелаем успех!

И една препоръка – да не се вози в трамваи, виждате – когато приберат маркуча и извадят дамаджаната, някои започват да говорят жестоки истини и стават гафове!

Няма коментари:

Публикуване на коментар