петък, 12 юли 2024 г.

ВСИЧКО СЕ РАЗСЪХНА!

 в. „Стършел“, бр. 4059/12 юли 2024 г.

 Дъждовният период отмина, листата на дърветата прегоряха, локвите изсъхнаха, но да бяха само те – не само локвите, всичко се разсъхна!

Като се започне от сигурността, с която „ТЕЛЕГРАФ“ в деня на гласуването на първия мандат твърдеше, че „Правителството минава с малко“. Поне така заявява г-н Делян Добрев пред всекидневника: „Ще бъдем избрани с много малко мнозинство да свършим определена работа, без да знаем колко време имаме“.

В ранния следобед на същия ден не само кандърмата за подкрепа се разсъхна – разсъхна се партията „Величие“, какво ти „Величие“ – самото ДПС се разсъхна и се сцепи на две!

И се започна – разбира се, от най-авторитетния според „ТРУД“ народен представител: „Делян Певски, председател на ПП на ДПС: Русия печели днес“. Защо е така нито г-н Пеевски, нито вестникът поясняват. Очевидно в редакцията са сметнали, че едно заглавие стига, за да се убедят читателите.

За „24 ЧАСА“ депутатът от ГЕРБ, г-н Делян Добрев обаче е по-конкретен – на въпроса какво ще бъде различно в парламента след задалите се избори, той отговаря с точни числа: „По-различното ще е по-голям брой партии русофили. Това се случи в 50-ото НС – имаме с 15 % повече русофили, с 40 % повече депутати от несистемни партии. Очаквам тази тенденция да продължи и да се засили през септември“...

Най-оптимистично към ситуацията подхожда г-жа Диана Дамянова в „ТРУД“: „Пъстрота на лудостта ще има в следващия парламент“.

Не че и сегашният не беше достатъчно шарен в това отношение, но голямата шарения очевидно тепърва се задава – „Величие“ ще бъде една много красива идеологическа разумна партия, която се е родила. Сега ще се родят Партията на плоската земя, Партията на голямото спагетено чудовище, всякакви безумия и понеже при ниска избирателна активност те ще влизат на воля, си представям следващия парламент, който ще прилича много повече на цирк, отколкото сегашният.“

Може би поради липса на място не е споменат основният отличителен атрибут на пастафарианцита (вярващите, че светът е създаден от Голямото спагетено чудовище) – нахлупен на главата гевгир. При евентуална парламентарна рулетка напълно възможно е третият мандат да попадне у тях и да си имаме министър-председател, който държи речи с нахлупен церемониален гевгир върху плешивото теме. Е, тогава вече наистина лудницата ще  е пълна!

А какво ще стане тогава с досегашните партийни лидери и техните заместници? Във „ФИЛТЪР“ откриваме тънък намек за съдбата им: „Политически трупове обитават сградите на компанията“. Нарочно пропускаме името на въпросната компания, за да не є правим безплатна реклама - важни са обитателите на построените от нея жилища: „Бившият вицепремиер Цветан Цветанов, кумицата му Ваня Колева, която беше зам.-министър на спорта, бившата шефка на парламента Цецка Цачева, екскметът на Благоевград Атанас Камбитов, бившият съдия номер 1 и кандидат за президент Лозан Панов са само част от клиентите на (...), които са купили евтини апартаменти от строителната компания“.

Разбира се, някои недоброжелатели биха желали да видят поне част от тези клиенти на едно друго място, но и за това има лек – „ТЕЛЕГРАФ“ препоръчва по-забавно прекарване в Онова топло място: „Затворник съди държавата заради хлебарки“. Поискал 25 000 лева, строгият, но справедлив съд му дал 736.

По-интересни са мотивите на осъдения – „Престоят му в килията му причинил болки и страдания, изразяващи се в обида, огорчение, възмущение, внушаване на чувство за малоценност“...

Томове световна класика са изписани за страданията на затворниците – на малкия пръст не могат да стъпят на българската адвокатура, която може да ги опише само в три реда!

Приемете адвоката на страдалеца в Съюза на писателите – сред нас живее жив класик!

Няма коментари:

Публикуване на коментар