петък, 7 юни 2024 г.

ТРИ КРАКА В КОФА С КОНЯК

 в. „Стършел“, бр. 4054/7 юни 2024 г.

Азбучна истина е, че ако човек прекали с някои течности, започва да вижда двойно. За родната журналистика очевидно това не се отнася.

Моника се пусна с три крака“ – твърди „ТЕЛЕГРАФ“. Тъй като фактите трябва да се проверяват, проверихме внимателно приложената към оскъдното текстче снимка на красавицата, потопила знойно тяло в нечий басейн. И на първо, и на второ четене – краката са три! Чудеса на фотошопа или зрителна измама – това оставяме да преценят ценителите на трикраката женска красота.

Чудесата продължават и в „СТАНДАРТ“ – „Изненада! Суперзвезда на Реал М поздрави Бойко Борисов“ – научаваме от съвсем безплатната публикация. Тъй като новината излезе веднага след победата на кралския клуб във финала на шампионската лига, можем само да предполагаме, че Джуд Белингам едва е изчакал последния съдийски сигнал, за да напише върху черния номер на фланелката си с предвидливо закупен бял маркер колкото се поберат благопожелания към вдъхновителя, както се оказа, не само на бистришките тигри.

Една полезна идея как недотам известните могат да се натегнат на началството ни дава „ТЕЛЕГРАФ“ – „Купуваме звезда на шефа, стигат до 140 лева“. Какво му плащаш! Не става ясно дали барабар със звездата вървят и планетите около нея, но сертификатът, че притежавате небесното светило, върви заедно със „звездна карта с точните координати на небесния обект, показваща позицията му. Срещу допълнителна сума човек може да получи кристал във формата на звезда или сърце“.

Сърцето, разбира се, е за предпочитане – важно е шефът да знае, че го обичаме безпрекословно и до голяма степен безкористно!

На платените публикации за предстоящите избори няма смисъл да се спираме – за каквото са си платили хората, това се публикува. Къде с уточнение, че са платени, къде – хайде, може и без, аман от подробности.

Социолозите отдавна вече ни казаха кой трябва да бъде първи, кой – втори, кои – по-нататък.

Малко притеснява цитираният от „ФИЛТЪР“ пост във фейсбук на г-н Костадинов, който, обиден нещо на Евросъюза, заявява, че „Урсулът си е такъв, Манфред и то не пада по-долу“. Не допускаме, че г-н Костадинов бърка половете, знаем, че той е противник на такива грешки, по-скоро тук се крие някакво обещание за дълбоки кадрови реформи, които евродепутатите на „възрожденската“ партия възнамеряват да направят, когато стигнат в Брюксел.

Далеч по-опитният в политиката и отчасти в икономиката проф. Румен Гечев кой знае защо, в партийния си вестник „ДУМА“ се обръща към обърканите и колебаещи се избиратели: „Гласувайки за ПП-ДБ или ГЕРБ, бюлетините отиват при Пеевски“. Защо точно при него – професорът не ни казва. Може би – когато и тези избори станат история.

А как се кове история можем да научим от „ТРУД“. „Кулинарно пиршество на конференцията в Ялта“ – е огромното заглавие, посветено на Ялтенската конференция през 1943 година. Доколко решенията є имат някакво значение за края на Втората световна война не става ясно, но окото веднага се закача за подзаглавието „Чърчил изпива кофи с коняк по време на преговорите“.

Само лидер на велика сила може да лочи коняка с кофи, без нищо да му стане!

Ние, простосмъртните, като цапнем две големи, започваме да виждаме манекенките с по три крака!

Няма коментари:

Публикуване на коментар