събота, 13 август 2022 г.

СКУКА, ЖЕГА, ПРОСТОТИИ

 в. „Стършел“, бр. 3961/12 август 2022 г.

 Вестниците и парламентите са като скачени съдове – когато нещо става по страниците на вестниците, в парламента започват питания и тупурдии. Когато нещо стане в парламента – във вестниците започват тупурдии и питания.

А когато парламентът е във ваканция?

Криза в жанра, господа! Няма скандали, няма клюки, няма разтърсващи разобличения – разчитаме само на полицейския пресбюлетин и новините от сайтовете!

„ТЕЛЕГРАФ“, например, кризисно е наблегнал на любовта ни към животните и произлизащите от тях пържоли: „Прасета махат опашки в такт с музиката“! Белгийски фермер забелязал феномена, когато „синът му започнал да пее мелодия в обора по време на муден осеменителен сеанс, а свинете майки изглеждали развълнувани и започнали да махат с опашки“. Въодушевен от откритието си, той започнал експерименти и открил, че „Веселите танцувални песни са най-големите хитове. Те наистина започват да махат с опашки, а когато е наистина динамично, дори започват да танцуват наоколо и да  лудуват“. По-нататък се разсъждава за отражението на музиката върху качеството на месото, но това не е за природозащитници, така че ще го прескочим.

„24 ЧАСА“ пък залага на новите модни тенденции – „След белите чорапи с черни обувки се появиха черни чорапи с бели джапанки“. Има и картинка – пъник в метрото, издокаран с „такъв аутфит“. Какво не правят летните горещини – човек забравя да си събуе пантофите и шества с тях из града!

„СТАНДАРТ“ държи на християнските и семейни ценности – затова ни обръща специално внимание върху една от датите на календара – „Най-ревнивите имена честват днес“. Става дума за Емиловците, Емилиите и всички производни имена – защото Емил на латински означавало ревност. Не бързайте да обвините ближния, че е готов да ви удуши заради някаква си носна кърпичка като мавъра Отело – от по-внимателния прочит става ясно, че на този ден се чества свети Емилиян, който „ревностно почитал Христа“.

Една дума – две значения, в резултат – простотия.

А мислите ли, че летните новинарски засушавания могат да минат без Ванга? Не, сигурен съм!

Ето ви „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, който илюстрира съобщението за международна конференция за климата с „В ООН четат пророчествата на петричката врачка“. Учените от цял свят се оказва, че са се събрали, за да обсъдят не друго, а предвиждането, че „България ке остане като остров, затова не напускайте я, а се връщайте тук“. Останалата част от света щяла да бъде унищожена от цунами.

Тесничко ще ни стане!

Добре, че е „ТРУД“, та да поддържа някак интереса към политиката и предстоящите избори, които, погледнати изпод плажните чадърчета, изглеждат все още достатъчно далечни: „Софтуерът за броене може да бъде манипулиран“ – твърди изданието и набляга върху твърдението, че „Експерти на ДБ и ПП ще генерират ключа“. Машинките за гласуване си имали софтуерен ключ, който да гарантира сигурност срещу злонамерени индивиди. Той обаче можело да бъде копиран на флашка и след това с въпросната джаджа – да се пипнат машините така, че да отчитат гласуването както е изгодно на програмиста. „Единственото неудобство е, че трябва да се „обходят“ едно по едно устройствата, след като бъдат доставени по секции“ – уточнява вестникът.

Голям праз – десетина хиляди секции по градове и паланки, в които машините се доставят 24 часа преди изборния ден – чунким голяма работа!

Позор за бъдещите манипулатори!

Като ви разправям, че жегите раждат само глупости, вие не вярвате!

Няма коментари:

Публикуване на коментар