петък, 21 януари 2022 г.

ЧЕРЕН ПОНЕДЕЛНИК

 в. „Стършел“, бр. 3932/21 януари 2022 г.

Според британските учени – не е ясно кои, но явно в Британия бъка от тях, третият януарски понеделник бил най-скапаният ден в цялата година.

Добре, че си имаме българска преса, която да ни свет­не „Как да оцелеете в най-потискащия ден в годината“. Благодарим на „24 ЧАСА“ – там научните препоръки са цитирани изключително  добросъвестно: „Важното е да се заредим с градивните елементи на хормона на щастието – серотонин.“ Например – „Пуешко или пилешко месо и банани, богати на триптофан“. Може да наблегнем и на „Дребни безкостилкови плодове, които изобилстват от антиоксиданти“. Освен това – бразилски орех, богат на селен, спанак, източник на фолиева киселина и така нататък...

Като се натъпче човек с всичко това, евентуално може да позабрави малко за епидемията, ваксините, сметката за ток, сбърканата пенсия, стопяващата се пред очите му заради цените заплата, съкращенията в службата и прочее депресиращи събития.

Препоръчва се също и нещо разумно – да зарежете сериалите и преминете на комедии. За парламентарния контрол не се споменава нищо, но не е зле да зарежете и него. И без това дебатите стават безпредметни – според „МАРИЦА“ „ЕС точи секирата за зелените сертификати от 1 февруари“. По-нататък няма смисъл да четете – няма да става дума за отмяна на зелените хартийки, а само за съкращаване на срока им за годност.

 За подобряване на настроението можете да се заемете и с малко домашна работа – например, следвайки препоръката на „24 ЧАСА“: „Почиствайте бижутата с препарат за прозорци, водка или сода за хляб“. В заглавието не е имало място, но от упътванията става ясно, че и биричката може да влезе в действие. Накисвате бижуто в скъпоценната жидкост, а остатъка може да приемете и вътрешно – това повишава серотонина, вдига адреналина и изобщо всички щастливи хормони, които се римуват с тях!

А ако въпреки това животът ви все още ви се струва кафеникав и миризлив, отворете „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, за да се уверите, че дори изключените от партията-майка могат да бъдат ощастливени по своему: „Кирил Добрев настъпи ако“ радостно съобщава всекидневникът.

Кое му е хубавото на това ли, ще попитате. Ами – защото „Ако се вярва на градските суеверия, на Кирил Добрев му предстои да извади голям късмет“!

За председател на столетницата вече няма как да се кандидатира, но пък може да си пусне тото – джакпотите растат, а никой не ги печели. Сигурно защото собствениците на кучета се научиха да събират в найлонови торбички от тротоарите посланията им за всеобщо щастие.

И все пак – последствията от новогодишните подаръци наистина понякога депресират. Ето – в „ТЕЛЕГРАФ“ съчувстваме на едно човешко нещастие – „Вманиачени котки от месец не оставят миролюбиви лесбийки да си направят смути“.

Писанките не можели да се разберат за коя точно е кашончето на блендера и заради техните борби миролюбивите мацуранки така и не можели да си го използват. Но в нещастието винаги може да проблесне и светъл лъч  „Те обаче започнали да документират конфликта във Facebook, а страничката в социалната мрежа за един месец е събрала 44 000 последователи.“

Пратете им и вие лайкче – може да им подобрите настроението и без смути!

И четете вестници – усещането, че има и по-глупави от вас, също повишава серотонина!

Няма коментари:

Публикуване на коментар