неделя, 14 февруари 2021 г.

ВТОРА УПОТРЕБА

 

в. „Стършел”, бр. 3884/12 февруари 2021 г.

 

След прегледа на хартията, използвана за вестници през седмицата, човек се чувства като нещастния чуждестранен турист, на когото предложили кьопоолу като мезе за ракийката. Човекът погледнал гнусливо чинийката, пък рекъл: “Това май някой вече веднъж го е ял”! В смисъл – усъмнил се, че са му пробутали нещо втора употреба.

Но какво да се прави – не може по вестниците да се пише само за пандемии и политики, хората имат нужда и от други, позитивни новини. И ги намират, да речем, в “БЪЛГАРИЯ ДНЕС” – хубава новина, че и радостна – “Яката дупара седна върху кожен салон“! На салона – честито, а за любознателните – става въпрос, че изпълнителката, притежателка на якото нещо, си била купила нова кола. С кожен салон.

Как човек да не си викне едно от радост! Макар че според “24 ЧАСА” вече освен от радост, от мъка и от сутринта, хората са си намерили и още две причини за наливане – “Светът се пропи в пандемията – 41% пият от скука, 42% - защото имат повече време”. В смисъл – работата от дома си има и преимуществата, няма кой да ти диша във врата и да проверява какво точно има в чашката с кафе.

Да не говорим, че според “МОНИТОР” “Немският секс процъфтява благодарение на пандемията”! Това – “според авторите на две все още непубликувани изследвания”. Подробности – когато ги публикуват, разбира се.

И у нас се наблюдава известно подобрение – от същия всекидневник научаваме как “Труженички окупираха околовръстното на Стара Загора”: “Проститутките, на видима възраст от 15 до към 45 години, заеха всички възможни отбивки, като приканваха потенциалните си клиенти с дръзко излизане на пътното платно и недвусмислени жестове”. Противоепидемичните мерки са строго спазени, място за притеснение няма – “Проститутките са категорични, че сутеньорите им платили да си направят PCR-тестове, едната дори се похвали, че вече била дори ваксинирана и затова нямала никакви притеснения, че може да „ковидяса“.

Можем да бъдем спокойни за случващото се по пътищата на Родината – обслужването е комплексно!

Виж, в Австралия, пътните строители си имат проблеми – според “24 ЧАСА” “Австралия ще гради пътища с употребявани медицински маски”.

“ТРУД” дава и подробности за новата технология – “смачкани маски се смесват с рециклиран бетон, който се прави от строителни отпадъци. Така получената смес може да направи пътищата по-здрави, отколкото ако за изграждането им се използва само рециклиран бетон.”

Австралийците прахта ни дишат – като си говорим за втора употреба на нещо, нас никой не може да ни стигне – “БЪЛГАРИЯ ДНЕС” с патриотична гордост съобщава, че “Българи сътвориха рокля от ваксини”! Става дума, слава Богу, не за втора употреба на употребявани спринцовки, а за дреха от ревю за висша мода, украсена със стилизирани спринцовки.

А иначе у нас нещата са си така, както си бяха и преди – интервю на специалист невролог за “24 ЧАСА” ни обяснява защо тука е така – защото “Основен проблем за лечението на епилепсия остава липсата на лекарства”.

Но това изобщо не е новина, в смисъл, че и да е новина, е новина втора употреба - всички знаем, че когато няма лекарства – няма и лечение. Но пък си имаме здравна каса, здравна система, здравно министерство и сума ти загрижени за здравето ни здравни чиновници, които от сутрин до вечер се грижат за нас по телевизиите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар