неделя, 7 февруари 2021 г.

ОНЗИ ПРЪСТ

 в. "Стършел", бр. 3883/5 февруари 2021 г.


Едно не могат да разберат хората – че Господ е дал на човека десет пръста, за да може чрез тях да изразява мислите и чувствата си по-достъпно за простолюдието.

Разбира се, за простолюдието ползването на пръсти не е позволено – то обижда чувствата на хората, избрани да го ръководят за ръчица към светлото му бъдеще.

От „ДНЕВНИК” отпреди година и нещо си припомняме как „Каракачанов показа среден пръст в интервю”. Възмутил се зам-премиерът от нещо си и за да го разберем, щото ние сме си прости, илюстрирал възмущението си.

Не е оригинален – година преди него същия пръст показа и г-н Кошлуков, беше разбран правилно и турен генерален директор на същата телевизия, в която го навири.

Виждате – умните хора употребяват пръстите си правилно и на място и тези, които трябва, ги разбират още по-правилно!

Ето защо не мога да разбера защо от седмица насам г-н Валери Симеонов го увърта.

Според заглавието на „МОНИТОР” зам.-председателят на Народното събрание обяснил: „Не съм показвал среден пръст, попитах ги къде им е умът”.

Накратко преразказано, човекът отворил прозореца на Министерския съвет да види кой крещи отдолу и като видял, вдигнал пръст, за да попита кресльовците долу къде им е акълът.

Надяваме се – средния, а не някой друг. Защо? Ами – отговора ще намерим в сайта „СЪНОВНИК. БГ”:  „Ако показалецът може да се счита за пръста на властта и егото, то средният пръст е на дисциплината и баланса. Докато показалецът ни кара да осъществяваме мечтите си и постигаме нашите цели, средният пръст действа като спирачка, като отрезвително влияние, тъй като той представлява гласа на вниманието и отговорността. Средният пръст е управляван от Сатурн, мъдрия цар на кармата и космическата справедливост.”

Разбрахте ли сега? Остава ни да се надяваме, че не е демонстрирал пред избирателите някакво властолюбие и его, размахвайки тъпия си показалец, а наистина е използвал мъдрия и справедлив среден пръст!

Или – както призовава една от най-популярните петиции в Интернет: „Нека се борим за един високо вдигнат среден пръст, който казва повече от хиляди думи!”

Виждате – всичко зависи от гледната точка!

Или – както казва в „СЕГА” г-н Нанков, зам-министър на регионалното развитие, „От джипката на Борисов светът се вижда другояче”!

Ами, разбира се – зад прозореца - хубав свят, хубави хора, които ръкопляскат и скандират любимото име още като се зададе височайшото возило, как да не се вижда другояче!

Смее ли някой да покаже управлявания от Сатурн, мъдрия цар на кармата и космическата справедливост, пръст, който би казал повече от хиляди думи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар