вторник, 17 ноември 2020 г.

А ТЕСТ ЗА ПРОСТОТИЯ?

 

в. „Стършел”, бр. 3873/13 ноември 2020 г.

 Прав е класикът, който твърди, че ние сме това, което купуваме. А купуваме това, което ни продават. Но ни продават това, което търсим.

В случая – простотии. Върху вестникарска хартия.

Което, разбира се, не говори зле за нас, не ме разбирайте неправилно, говори зле само за вкуса ни и за нуждата ни от точна и проверена информация.

Борбата с коронавируса се води вече на няколко фронта – забравете докторите, тях даже тяхното министерство вече ги забравя – на предната линия излизат специалистите!

„Доц. Атанас Мангъров реши да докаже гениалната си мисъл отпреди четири месеца, че протестите ще преборят коронавируса“ – твърди „СТАНДАРТ“. Доцентът, заедно с потърпевши от все по-успешната борба с пандемията, организирал протест пред здравното министерство. Срещу какво протестират – не става ясно, ясно е, че има нещо общо между протестите и болестта.

Всезнаещата агенция „ПИК“ чрез маг Ивайло ни ограмотява в елементарната парапсихология. На конкретния въпрос „Бесилки, ковчези, вещерски ритуали, вуду магии… Имат ли пръст всички тези символи от протестите в разрастването на коронавирусната пандемия у нас и отразяват ли се негативно на страната ни?“ специалистът по древен шаманизъм и  ясновидство отговаря: „Това са ритуали, които предизвикват тъмни сили, тъмни демони… Когато правиш това нещо, ти го викаш за цялата страна, не за конкретен човек. Ти отваряш вратата така, че Дяволът да дойде и  да изсипе дяволските си неща тук. Негативното мислене на тези хора напуква енергийния щит на България“

Разбира се, няма как да се мине и без леля Ванга, с духа на която магът контактува от десет години – „Тя ми каза още, че българите най-леко ще изкараме тази корона чума“.

Като заговорихме за леля Ванга, която позна, че Тръмп ще се зарази с коронавирус, не можем да  минем и без един друг вездесъщ експерт по заболяването – генерал Б. Б. „Безплатни COVID тестове на влизане в театъра и галерията“ – цитира един друг Б. Б. „24 ЧАСА“ – „Безплтни антигенни тестове на посетителите на културни събития ще започнат да се правят всеки момент, стана ясно от интервю на министъра на културата Боил Банов (…) По думите му това е експериментално и е по нареждане на премиера Бойко Борисов“.

Като знаем, че тестът не е моментален и резултатът се чака двайсетина минути, а на опашката – още повече, елементарно е да пресметнем, че на театър вече ще трябва да се ходи поне два часа по-рано – като по летищата. А как ще се справят докторите с муфтаджиите, които ще се вмъкнат в опашката за да изкярят един безплатен тест – само Бог и ген. Б. Б. знаят.

Добре е да се приложи и ценният световен опит и медицинският театрален пункт да се съоръжи и с други измервателни уреди – „Учени от Сингапур откриха връзка между човешкия ръст и риска от заразяване с коронавирус“ – съобщава „ТРУД“. Смисълът на откритието е в това, че пръските слюнка – носители на заразата – падат от земното притегляне, така че докато стигнат до горните дихателни пътища на по-височките, вече са изпопадали на земята, но тия, по-дребничките, си ги отнасят като стой, та гледай.

Ниски граждани да не се допускат в театъра, въпреки наличието на билет – за тази противоепидемична мярка май още никой не се е сетил!

А е крайно време – и да се въведе зелен коридор за по-ниските от метър и шейсет – да пазаруват с предимство между шест и осем сутринта, за да се сблъскват с длъгнестите пенсионери, допускани между осем и десет!

Научният подход е над всичко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар