неделя, 8 ноември 2020 г.

ОШАШАВИХМЕ СЕ!

 

в. „Стършел“, бр. 3872/6 ноември 2020 г.

 Съвсем се ошашавихме напоследък – човек вече се обърква кое в новините е поне мъничко вярно и кое – направо за коша.

Побърканото население се колебае дали да не си слага маската и да се зарази, или да си я сложи и да увреди безвъзвратно мозъчните си клетки. В последното ни уверяват хора с лекарски дипломи, така че може да се предполага, че хирурзите съвсем ще я закъсат някой ден. Междувременно истерията расте, старателно поддържана от всекидневния печат.

„Задава се нова смъртоносна болест“ – предупреждава „24 ЧАСА”. Отчаяни от предстоящия край на цивилизацията, съсипана от ядене на прилепи на закуска, хвърляме страхлив поглед върху информацийката. Слава Богу, става дума за генетично заболяване – не е заразно.

Но заразите дебнат отвсякъде – „Освен коронавирус, ще ни тресне ли и ку-треска?“ – задава ни въпрос „СТАНДАРТ“. Въпросната треска пак е от животински произход, пак е заразна, пак става дума за ваксинация – само че не на хората, а на добитъка. Защото евентуално би могла да бъде предадена и на човек, ако се мотае много-много около животинките.

А за да не си помислим, че работата е съвсем изтървана и конят вече е отишъл в реката, ни успокоява отново „СТАНДАРТ“: „Приемат в болница по формула“!

За тези, които не са сигурни какво точно е формула, има и пояснение – кметът на София, г-жа Фандъкова пояснява: „Очаквам да получа алгоритмите за прием на пациенти“.

Какво точно е алгоритъм – питайте детето, то и без това сега, с това дистанционно обучение, само се мотае вкъщи, създайте му малко работа!

Междувременно теорията, че дишането през маските уврежда мозъка, получава неочаквано потвърждение – в „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ фолкзвезда коментира американските избори: „Емануела моли Тръмп да победи“.

Какво би станало според звездата, ако сегашният президент загуби? Ужасии – „Молете се на Бог да спечели Тръмп. Всичко друго няма значение. Ако не спечели – робството започва официално (…) НАТО ще убива всеки от нас, който иска свобода и права, няма да имаме право на деца чрез химическо скопяване и ще има насилствено абортиране, както и затвор и глоба при бременност“…

Освен това  „според Емануела това е планиран геноцид, който цели да намали населението на планетата до 500 милиона души и да бъде забранено православното християнство“!

Ужасните прогнози на Емануела се потвърждават и от движението на планетите – според „ТЕЛЕГРАФ“ „Меркурий ни отпуска, мъчи ни Марс“.

И все пак – има и лъч надежда – препоръчваме го на всеки, заедно със „СТАНДАРТ“ – „Гимнастика гони коронавируса“!

Прогонването е лесно като детска игра: „Заставаме на колене, слагаме ръце на земята и се подпираме на лакти, издишваме интензивно няколко последователно пъти“.

За вдишване нищо не се споменава, може би – следващия път.

Все пак – не забравяйте, че дишането също има известно значение в тоя живот, колкото и вестниците да ви уверяват в противното!

Няма коментари:

Публикуване на коментар